Çocuklar Depremi Oyun Oynayarak Unutuyor

Adiyaman’da çocuklar depremde yasadiklari korkuyu çadir kentler ve ayakta kalan parklarda oyun oynayarak unutmaya çalisiyor. Saglam bir ev isteyen küçük çocugun talebi ise yürek burktu.

Çocuklar Depremi Oyun Oynayarak Unutuyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremden etkilenen iller arasinda yer alan Adiyaman’da bir yandan enkaz çalismalari devam ederken, bir yandan da vatandaslar çadir kentlerde yasantilarini sürdürmeye devam ediyor. Çadir kentlerde kalan çocuklar ise depremin korkusunu oyun oynayarak atmaya çalisiyor. Çadir kentlerde bulunan gönüllüler ise mutlu etmek istedikleri çocuklar ile birlikte oyun oynuyor. Çadir kentte görevlendirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligina bagli ekipler ise sürekli olarak aileleri ziyaret ederek, psikososyal destek veriyor.

“Burada futbol oynayarak vakit geçiriyorum”

Çadir kentte ailesi ile birlikte kalan Mahmut Akdag isimli çocuk, çesitli oyunlar oynayarak zaman geçirmeye çalistiklarini belirterek, “Burada futbol oynayarak vakit geçiriyorum. Bazen de yemek sirasina giriyorum. Bazen de karlarla oynuyorum. Çok fazla ev yikildi. Bizim ev de hasarli, biz de çadirda yasiyoruz” dedi.



“Bugün çok eglendik”

Gönüllüler ile birlikte çok eglendiklerini kaydeden Hatice Yanik ise, “Resim yapiyoruz, oyuncaklarimizla oynuyoruz. Yeni oyuncaklar geldi. Çadirimiz da çok güzel. Oyun hamurlarimizla sekiller çikartiyoruz, disarida da top oynuyoruz. Bugün çok eglendik, agabeyler bizimle top oynadi. Onlara tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Sapasaglam bir ev istiyorum”

Annesi ve kardesleri ile birlikte çadirda yasayan Duran Ali Kebe ise uçaga binmek istedigini ve saglam bir evinin olmasini belirterek, “Sicak bir ev istiyorum, sicak. Sapasaglam bir ev istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA