Baskan Alan, 'Bu Sehir Kenetlendigi Zaman Elde Edemeyecegi Hiçbir Sey Yok'

Deprem sebebiyle agir bir magduriyet yasayan Elazig’in genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildigini aktaran Elazig Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Idris Alan, "Biz birlikte güzlüyüz. Bu sehir kenetlendigi zaman elde edemeyecegi hiçbir sey yok" dedi.

Baskan Alan, 'Bu Sehir Kenetlendigi Zaman Elde Edemeyecegi Hiçbir Sey Yok'
Elazig TSO Yönetim Kurulu Baskani Idris Alan, Elazig’in, genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesi üzerine açiklamalarda bulundu. Alan, “6 Subat tarihinde ülkemizde büyük yikimlara ve acilara sebebiyet veren 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremler neticesinde, yaptigimiz saha çalismalari ve üyelerimizden gelen talepleri göz önünde bulundurarak, ilk andan beri mücadelesini verdigimiz, kamuoyu olusturdugumuz konuda, devlet büyüklerimizin ve siyasilerimizin çabalariyla nihayet istedigimiz sonuca ulastik. Deprem sebebiyle agir bir magduriyet yasayan ilimiz genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmistir" diye konustu.

Elazig’in ele ele verdiginde asamayacagi engelin olmadigini vurgulayan Alan, "Seçim çalismamizda slogan edindigimiz ’Biz Birlikte Güçlüyüz’ sözünü hatirlatmak istiyorum. Hayatimizin her döneminde karsilastigimiz zorluklar oluyor. Adi afet olur, felaket olur. Birlikte oldugumuz, bir oldugumuz her zaman kazandik. Darbeyi de yendik, yaralarimizi da sardik, yeniden insa ettik. Gereken ne ise yapildi. Yeter ki ayni hedefe, ayni samimiyetle yaklasalim. Kamuoyunu bölerek, siyasileri birbirine kirdirarak, gerilimi tirmandirarak problemler çözülmez. Bu sekilde bu sehre katki saglayamayiz, borcumuzu ödeyemeyiz” seklinde konustu.

Yasanilan sürecin ‘Sahipsiz Elazig’ söylemini ortadan kaldirdigini vurgulayan Baskan Alan, “ Her firsatta söylüyorum, bu memleketin her zaman yigit evlatlari vardir. Bu süreç bizlere gösterdi ki artik ‘Sahipsiz Elazig’ söyleminin tedavülden kalkma zamani gelmistir. Elazig’in sahibi var, Elazig’in sahipleri var. Bir kez daha gördük ki; bu sehir kenetlendigi zaman elde edemeyecegi hiçbir sey yok" diye kaydetti.

Kaynak: İHA