'Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi' Istanbul'a Döndü

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalismalarini tamamlayan Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, çalismalarini tamamlamasinin ardindan Belediye Baskan Yardimcisi Osman Dinç ile beraber bölgeden Istanbul’a döndü.

'Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi' Istanbul'a Döndü
Merkez üssü Kahramanmaras olan deprem felaketinin hemen ardindan, felaketten büyük ölçüde etkilenen Gaziantep Nurdagi ve Hatay’a yardima kosan Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, bölgede arama kurtarma personelleriyle çalismalara destek verdi. Belediyeye bagli olan AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi, Gaziantep Nurdagi’daki çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Istanbul’a geldi.

Zeytinburnu Belediye Baskan Yardimcisi Osman Dinç Istanbul Havalimani’nda yaptigi açiklamada, ‘’Ülkemizde Kahramanmaras merkezli ve çevre illerin de yogun hasara neden olan deprem haberini alir almaz ekibimizle birlikte AFAD koordinesinde yola çiktik. Sabah 08.00 itibariyle arama kurtarma ekibimiz, mobil mutfak tirimiz ve diger arkadaslar ile hep birlikte yola çiktik, tabii büyük bir yikim. AFAD bizi direkt Gaziantep’in Nurdagi ilçesine yönlendirdi. Ekibimiz o günden itibaren orada arama kurtarma faaliyetlerine basladi.

Biz de belediye olarak buradan her türlü destegi vermeye gayret ettik. Arkadaslarimiz canhiras bir sekilde o bölgede çalismalarina AFAD koordinesinde devam ettiler” ifadelerini kullandi.

Zeytinburnu Belediyesi AFAD Kentsel Arama Kurtarma Ekibi’nin lideri Sakir Ali Okuyucu deprem meydana geldikten sonra afet yönetim merkezi üzerinden AFAD ile koordine halline geldiklerini kaydetti.

Arama kurtarma çalismalarinda fiili olarak 2 enkazda 12 kisiyi canli olarak enkaz altindan kurtardiklarini söyleyen Okuyucu, "15 binada sismik arama tarama faaliyetleri gerçeklestirerek diger arama kurtarma ekipleriyle koordineli çalismalar icra ettik. Faaliyetlerimizin yani sira belediyemizin bölgede baslattigi iyilestirme faaliyetlerinde de diger arkadaslarimiz seve seve gönüllü olarak yer aldilar. Allah bir daha böyle acilar yasatmasin. Ülkemize ve milletimize geçmis olsun" diye konustu.



“157’nci saatte Semih Ege’yi çikardik, bunlar tarif edilemez mutluluk”

Depremi duyar duymaz ekip olarak Istanbul Havalimani’ndan direkt Gaziantep’e gittiklerini söyleyen arama kurtarma ekibi üyesi Kazim Kardas, "Gaziantep’e gelir gelmez kriz merkezine gittik. Kriz merkezi de Nur Dagi’nda ekip olmadigini söyleyip bizi Nur Dagi’na yönlendirdi. Ekipmanlarimizi ilk günün ardindan teslim aldiktan sonra çalistigimiz apartmana geri döndük. Apartmanin arka tarafindan yaptigimiz kamera ve sismik aramayla bir teyze ve iki kiz çikardik” açiklamasinda bulundu.

Son olarak ayni apartmanin ön tarafinda yaptiklari çalismalarda Umut Efe’yi ve Ismail’i çikardiklarini belirten Kardas, 157’nci saatte de Semih Ege’yi çikardiklarini vurguladi ve bunlarin tarif edilemez mutluluk oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA