Kastamonu'da Selde Evleri Yikilan Hak Sahipleri Için TOKI Kuralari Çekildi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Agustos 2021 yilinda yasanan selde evleri yikilan 546 hak sahibine TOKI tarafindan yapilan yeni evleri kura ile teslim edildi.

Kastamonu'da Selde Evleri Yikilan Hak Sahipleri Için TOKI Kuralari Çekildi
11 Agustos 2021 tarihinde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayi’nin siddetli yagislarin ardindan tasmasi sonucu 65 kisi hayatini kaybetmis, 7 kisi kaybolmus ve onlarca bina yikilarak zarar meydana gelmisti. Zararin meydana geldigi Bozkurt’ta selin izlerini silmek için yürütülen çalismalar da son asamaya gelindi.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Agustos 2021 yilinda yasanan sel felaketinde bodrum katlardaki ev ve is yerleri zarar görenler noter huzurunda kura çekimi ile yeni evlerine kavustu. Selde evleri yikilan vatandaslar için TOKI tarafindan yeni daireleri yapildi. Bozkurt Kaymakamlik binasinda noter huzurunda çekilen kura ile 546 daire hak sahiplerine teslim edildi.

Kura çekimi öncesinde konusan Bozkurt Kaymakami Murat Atici, Kahramanmaras merkezli meydana gelen deprem felaketinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diledi. Ekiplerin bölgede canla basla mücadele ettigini kaydeden Kaymakam Atici, “Allah hepsine güç kuvvet versin. Çok büyük bir aci yasadik. Insallah milletimiz böylesine büyük acilar yasamaz. Bozkurt ilçemizde yaralarin sarildigi gibi insallah deprem bölgelerinde de yaralar sarilacaktir. Bugün 546 konutumuzun kurasini çekiyoruz. Buruk bir sevinç yasiyoruz. Allah hayirli etsin” dedi.

Bozkurt Belediye Baskani Muammer Yanik ise, Bozkurt afetinde hayatini kaybedenleri rahmet ve minnetle andiklarini ifade etti.

Çekilen kura ile 546 konutun hak sahiplerine teslim edilecegini belirten Baskan Yanik, “Aradan geçen 18 aylik dönemde konutlarimiz bitme asamasina geldi. Havalarin da iyi gitmesi ile birlikte çevre düzenlenmesi birkaç ay içerisinde tamamlanacak ve vatandaslarimiz yeni konutlarina geçecekler. Hak sahiplerine yeni evlerinin hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Vali Avni Çakir da, sel afetinin ardindan baslatilan çalismalar çerçevesinde yapilan yeni konutlari büyük bir heyecanla beklediklerini fakat Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarini söyledi.

11 Agustos 2021 yilinda yasanan sel afeti sonrasinda bölgeye gittigini, böyle bir yikimin yasanip yasanamayacagini kendi kendine sorguladigini aktaran Vali Çakir, “Yasadigimiz son süreç bin tane Bozkurt desek yeridir. Tüm ekiplerimiz sahada çalisiyor. Oradaki manzaranin tarifi olmaz. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Bozkurt ilçemizde meydana gelen sel afetinde nasil Türkiye tek yürek olduysa deprem bölgesi için de Kastamonu olarak elimizden gelen her sey, yapmaya haziriz. Su ana kadar 250’den fazla yardim aracini bölgeye gönderdik. Bölgeden gelecek taleplere göre yardimlarimizi sürdürecegiz. Simdiye kadar afet bölgesinden 2 bin 500 vatandasimizi Kastamonu’da misafir ediyoruz. Sizden ricam ilimize gelen misafirlerimize destek olun. Kura sonucunda memnun olmayanlar çikabilir. Eksikler de olabilir ama ilerleyen süreçte bu eksiklikler giderilecektir. Kimse kusur aramasin” diye konustu.

Konusmalarin ardindan TOKI tarafindan yapimi tamamlanan 546 konutun hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlendi.
Kaynak: İHA