Yozgat'ta Meslek Liselerinde Depremzedeler Için Çadir Sobasi Üretiliyor

Yozgat Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ögretmenleri ve gönüllü ustalardan olusan ekip, "asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen kentlere gönderilmesi için çadir sobasi üretiyor.

Yozgat'ta Meslek Liselerinde Depremzedeler Için Çadir Sobasi Üretiliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Milli Egitim Bakanliginin talepleri dogrultusunda Yozgat’taki 5 meslek lisesinde deprem bölgelerine kurulan çadirlarin isitilabilmesi amaciyla çadir içi soba imalati baslatildi. Yozgat Mimar Sinan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi metal atölyesinde ögretmenler ve gönüllü ustalarin destegiyle çadir sobasi imal ediliyor. Hummali çalismanin gerçeklestirildigi okulda çadirda kullanima uygun olarak üretilen sobalar, deprem bölgelerine gönderilecek.

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ugur Korkmaz, “Okulumuz olarak metal teknolojileri alani ögretmenlerimizle çadir içi soba imalatina basladik. En kisa sürede ögretmenlerimizle birlikte imal ettigimiz sobalari depremzede kardeslerimize gönderecegiz. Onlarin bu sogukta kalmalarina gönlümüz el vermiyor. Bir an önce sobalarimizi yola çikartip onlarin isinmasini saglayacagiz. Bu proje Mili Egitim Bakanligimizin projesi, sobalarimizi depremzedelerimize gönderip bu soguk kis gününde isinmalarina katki saglayacagiz” dedi.

Metal Teknolojisi Alani ögretmenlerinden Koçak Bek ise, “Bu dramatik, acili günümüzde mümkün mertebe biz ögretmenler olarak bir araya geldik. Milli Egitim Bakanligimizin bize direktifleri dogrultusunda depremzedelerimizin soba ihtiyacini karsiliyoruz. El birligiyle devletimize, milletimize yardimci olmak için gereken çabayi sarf ediyoruz. Insallah çorbada bizim de katkimiz varsa ne mutlu bize. Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Insallah çalismamiz faydali olur diye düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA