Tedavisi Için Tasindigi Malatya'da Depremi Yasayan Depremzede O Anlari Anlatti

Bingöl’ün Karliova ilçesinde yasayan ancak tedavisi için 6 ay önce Malatya’ya tasinan diyaliz hastasi Vedat Akgün (43), deprem gecesi yasadiklarini anlatti.

Tedavisi Için Tasindigi Malatya'da Depremi Yasayan Depremzede O Anlari Anlatti


Merkez üssü Kahramanmaras olan 2 büyük deprem 10 ilde yikima neden oldu. Depremde binlerce insanin hayatini kaybetti ve yaralandi. Depremde yaralan birçok vatandas, çevre illerdeki hastanelere gönderilerek tedavi altina alinmaya basladi.

Daha önce Bingöl’de yasayan fakat sürekli diyaliz tedavisi için gittigi Malatya’ya 6 ay önce tamamen tasinan 6 çocuk babasi Vedat Akgün, Battalgazi bölgesindeki Nur Apartmani’nda depreme yakalandi. Deprem sirasinda kalça kemigini kiran ve evden çocuklari tarafindan çikartilan Akgün, kaldirildigi hastanede bu kez ikinci depreme yakalandi. Ardindan Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilen ve ameliyat olan Akgün, yasadigi o anlari anlatti.

Deprem aninda çocuklarinin yanina kosarken, sarsintinin etkisiyle önce duvara ardindan da kalorifer petegine çarparak kalça kemigini kirdigini dile getiren Akgün, “Diyaliz hastasiyim, 6 ay önce tamamen Malatya’ya tasindim. O gece bir uyandim deprem oluyor. Bende yataktan kalktim, esimi de kaldirdim. Koridorda çocuklari çikarirken o sarsintida, depremin en siddetli aninda duvara çaptim. Arkamda da petek vardi ve çarptim, sir üstü düstüm, kalçami kirdim. 6 kisi vardik evde. Esim ve en büyük oglum kendi imkanlariyla battaniye ile beni disari çikardilar” dedi.



"Hastanede 7.6 siddetindeki ikinci depreme yakalandi"

Tedavi için hastaneye kaldirilan Akgün, ikinci depreme de hastanede yakalandigini belirterek, “Sonra beni hastaneye kaldirdilar. Ameliyat olacaksin, kemigin kirilmis dediler. Beni hastanede 7’inci katta yatirdilar, çocuklarim da disarda arabadaydi. Bana dediler önünde birkaç kisi var, seni ameliyat edecegiz. Tam sira bana gelirken ikinci bir deprem oldu. Hastane üstümüze geliyor zannettim. Klima kapaklari üzerime düstü. Oglum ve bacanagim ikisi birlikte beni sirtladi ve yangin merdiveninden disari çikardilar. Bütün insanlar herkes disari kaçti. Allah razi olsun burada beni ameliyat ettiler. Suan durumum gayet iyi. Ameliyatim da basarili geçti. Kemik erimesi var, doktorlar bundan dolayi sikinti olabilir diyor. Ben 43 yasindayim, böyle bir deprem görmedim. Çogu depremi disarda yasadim, evde yasadim ama çok büyük bir felaketti. Allah Türkiye’ye ve tüm insanlara yardim etsin. Tüm Müslümanlara Allah yardim etsin” diye konustu.

Kaynak: İHA