Kayseri'de Depremzedeler Sicak Çay Ve Çorba Ile Karsilaniyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük depremin ardindan diger illere giden ve yolu Kayseri’den geçen vatandaslarin gida ve giysi ihtiyaçlari karsilaniyor. Depremzede Dervis Öksüz, “Kayseri gerekeni yapti. Gurur duyuyoruz. Allah razi olsun” dedi.

Mimarsinan Mahallesi Muhtari Mustafa Misir, deprem bölgesinden gelen vatandaslara 24 saat boyunca çay ve çorba ikram ettiklerini söyleyerek, "Bu vatandaslarimizin isbirligiyle oluyor. Disaridan herhangi bir destek almiyoruz. Gelen giden çok oluyor. 24 saat boyunca kesilmiyor. Vatandaslar da bu hizmetten memnun olup, gidiyorlar. Burada gündüz bayanlarimiz hizmet veriyorlar. Aksam da gençlerimiz ve çocuklarimiz ikramlarda bulunuyorlar. Çayimiz ve çorbamiz burada eksik degil. Kete, pogaça ekmek, sicak olarak çorbamiz var. Kiyafetlerimiz var. Çorabi olmayanlara çorap veriyoruz. Montu olmayanlara mont veriyoruz. Vatandaslarimiz getiriyorlar, biz de ikramda bulunuyoruz. Özellikle Kahramanmaras bölgesinden gelenler, böyle bir hizmetin yol üzerinde olmadigini söylüyorlar. Hepsi memnun oluyorlar” ifadelerini kullandi.
Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinden Antalya’ya akrabalarinin yanina giden Dervis Öksüz de, “Bizim evimiz ve dükkanimiz yikildigi için akrabalarimizin yanina gidiyoruz. Yolda gelirken radyoda fahis fiyatlari duyduk. Burada da çorba ve çay ikram edildigini duyduk. Çok sevindik. Burada olmaktan mutluyuz. Gurur duyuyoruz. Kayseri’den Antalya tarafina dogru gidiyoruz. Çayimizi, çorbamizi içtik, pogaçamizi aldik. Içeride ihtiyaca göre kiyafet veriyorlar. Kayseri gerekeni yapti. Allah razi olsun” dedi.
