Depremzedeler Jandarma Destegi Ile Tahliye Ediliyor

Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen 2 depremden sonra Adana’da jandarma ekipleri, depremzedelerin güvenle farkli illere ulasmasi için tahliyesine yardimci oluyor.

Depremzedeler Jandarma Destegi Ile Tahliye Ediliyor
Türkiye’nin dört bir yanindan Adana ve çevre illerindeki depremzedelere yardimci olmak için gelen jandarma ekipleri, kurulan Adana Valiligi Jandarma Komutanligi Koordinasyon Merkezi ile Adana’dan ayrilmak isteyen depremzedelerin güvenle farkli illere ulasmasi için yogun bir çaba sarf ediyor.

Adana Uluslararasi Fuar Alani ve Kongre Merkezi’nin depremzede vatandaslarin güvenle kalacaklari ortama dönüstürülmesi ile yaklasik 8 bin kisinin bulundugu alanda jandarma ekipleri, Adana’dan ayrilmak isteyen, Hatay, Kahramanmaras, Elbistan, Osmaniye’den Adana’ya gelen depremzedelerin bölgeden tahliye talepleri için mesai yapiyor.

Elbistan’da evi büyük hasar gören Eray Aygün, “Elbistan yerle bir. Beni kuzenim aldi buraya getirdi. Buradan İçel’de yakinlarimizin yanina gitmeyi planliyoruz. Allah herkesten razi olsun. Herkes büyük bir özveri ile çalisiyor. 10 ilde yasanan bir deprem. Buradan jandarma ekiplerine kayit yaptirarak bölgeden ayrilacagiz” diye konustu.

Adana Il Jandarma Komutanligi emrinde görevli olan Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Çagatay Börklü, “Adana Il Jandarma Komutanliginda görevli personellerimiz ve diger illerden gelen personellerimiz ile Hatay ve depremden etkilenen illerden gelen depremzedelerin gelmesi ile irtibat ve kayit noktasindayiz. Burada hem ilimize gelen vatandaslarimizi kayit aliyoruz, ardindan gidecekleri illere güvenle ulasmalari için yardimci oluyoruz. Vatandaslarimiz burada yaptirdiklari kayit ile gittikleri illerde kalacaklari noktalarda devletimiz tüm imkanlari ile buradan giden vatandaslarimiza magdur olmamasi için yardimci oluyor” dedi.

Jandarmada ekipleri depremzede çocuklari da yalniz birakmazken, aileler tahliye noktalarindan jandarma ekiplerine kayit yaptirarak Adana’dan ayriliyor. Bilal Sahin, “Deprem oldugundan beri gerek jandarmamiz gerek AFAD olsun devletin tüm kurumlari burada bizim hizmetimizde. Ben devletimiz ile gurur duyuyorum. Allah devletimize, Cumhurbaskanina zeval vermesin” diyerek, yapilan çalismalar için tesekkür etti.
Kaynak: İHA