Deprem Bölgesi Için 'Bir Oyuncak Bir Mektup' Hareketi Baslatildi

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Eyüpsultan Belediyesi “Bir Oyuncak Bir Mektup” kampanyasi baslatti.

Deprem Bölgesi Için 'Bir Oyuncak Bir Mektup' Hareketi Baslatildi


Deprem bölgesine bugüne kadar 33 tir yardim gönderen Eyüpsultan Belediyesi, bölgedeki gönüllü personelinden olusan 120 kisilik ekiple yardimlarini köy köy ulastiriyor. Bölgeye gönüllü olarak giden ve köy köy dolasarak yardimlarin dagitilmasina yardimci olan Eyüpsultan Belediyesi personeli Mehmet Kapan çalismalar hakkinda bilgi verdi. Kapan, “Gaziantep Islahiye’de lojistik merkezi kuruldu. Eyüpsultan’dan yola çikan yardim tirlari buraya bosaltiliyor ve küçük araçlarla köylere ulasiyoruz. Bugün sabahtan itibaren Gaziantep Islahiye’de 7 köye ulastik. Kayabasi, Hasanlök, Tandir, Yagzilar, Arpali, Çerçili ve Kabaklar köylerinde yag, seker, tüp, battaniye, çadir gibi temel ihtiyaçlari depremzedelere teslim ederken oyuncak ihtiyaci oldugunu da gördük” dedi.



“Bir oyuncak bir mektup hareketi baslatiyoruz”

Oyuncak ihtiyacinin olmasi üzerine Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, “Bir Oyuncak Bir Mektup” kampanyasi baslatildigini açikladi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, “Bir oyuncak bir mektup kardesligi hareketi baslatiyoruz. Deprem bölgesinde köy köy ellerimizle teslim ettigimiz ihtiyaçlarin yaninda oyuncak ve Eyüpsultanli çocuklarimizin mektubunu da ulastiracagiz. Pazartesi günü gün boyu sadece oyuncak yardimlarinizi bekliyoruz, tiri hemen doldurup bir an önce bölgeye ugurlamak istiyoruz” dedi.



4 noktadan toplanacak

Deprem bölgesine oyuncak göndermek isteyen vatandaslarin White Hill AVM, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi, Göktürk Kültür Merkezi ve Eyüpsultan Belediyesi Beyaz Masa’da bulunan toplama noktalarina, temiz ve hiç kullanilmamis oyuncaklari ulastirmasi gerekiyor.
Kaynak: İHA