Nazilli'den 83'Ü Tir, 154 Araç Deprem Bölgesine Gönderildi

Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, deprem felaketinin ardindan ilçede canhiras bir çalismanin sürdürüldügünü ve yaralari sarmak için Nazilli halkinin insanüstü bir gayretle mücadele ettigini söyledi.

Nazilli'den 83'Ü Tir, 154 Araç Deprem Bölgesine Gönderildi


6 Subat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaras ili Pazarcik ilçesinde 7.7 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Ilk depremin ardindan ayni gün içerisinde yine Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklügünde ikinci bir deprem daha yasandi. Yikici depremlerde Kahramanmaras basta olmak üzere Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazig illeri de hasar gördü. Depremde yirmi binin üzerinde kisi hayatini kaybederken, 80 binin üzerinde kisi de yaralandi.

Depremin ardindan depremzedelere yardim etmek için ülke genelinde adeta seferberlik ilan edildi. Nazilli Belediyesi de deprem haberini alir almaz, yardim kampanyasi baslatarak deprem bölgesinin yardimina kostu. Basin mensuplari ile bir araya gelen Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Nazilli Kaymakamligi ve Nazilli Belediyesi tarafindan 6 gündür süren yardim toplama kampanyasi çerçevesinde bölgeye gönderilen yardimlari gazetecilere aktardi. Bu çerçevede; 8 is makinasi, 2 cenaze araci, 1 çöp kamyonu, 3 otobüs, 83’ü tir olmak üzere 154 yardim araci, 450 çadir, 5 konteyner ev, 5 portatif tuvalet, günlük 600 kisilik sicak yemek çikarabilecek ekip ve ekipman, 40 ton yakacak, bebek bakim ve beslenme ürünleri ile glütensiz gida maddelerini bölgeye gönderdiklerini ve 100’ün üzerinde sahsi araca malzeme yardimi yaptiklarini belirterek, basta Nazilli halki olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA