Depremden 5 Gün Sonra Kurtarildi, Elindeki Tespihle Enkazdan Çikarildi

Kahramanmaras depreminin 5. gününde Gürsu Arama Kurtarma ekibinin tespih çekerken ulastigi 41 yasindaki Suriyeli Hüsam Muhammed, 10 saatlik çalismanin ardindan enkaz altindan çikarildi.

Depremden 5 Gün Sonra Kurtarildi, Elindeki Tespihle Enkazdan Çikarildi
Asrin felaketi olarak gösterilen Türkiye’nin dogusunda 10 ilde yikima sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki Kahramanmaras depreminin ardindan baslatilan arama kurtarma faaliyetlerinin 5. gününde Bursa Gürsu Arama Kurtarma ekipleri bir inanilmazi gerçeklestirdi.

Depremden 5 gün sonra Kahramanmaras Merkez’deki Mehtap apartmaninda ses disiplini yaptiklari sirada ses duyan ekipler termal kamara ile canli bulunan yeri tespit edip çalismalara basladi.

10 saat süren çalismanin ardindan 41 yasindaki Suriyeli Husam Muhammed El Huseyin’e sikistigi iki beton arasinda tespih çekerken ulasan ekipler canli sekilde çikarmayi basardi.

Saglikli ve herhangi bir yarasi olmayan Husam Muhammed El Huseyin, 112 ambulansi ile hastaneye kaldirildi. Sütçü Imam Anadolu Imam Hatip Lisesi karsisindaki Mehtap Apartmani’ndan bugün 7 kisinin çikarildigini belirten ekipler ayni apartmanda hala canli insanlarin oldugunu çalismalarin devam ettigini bildirdi.
Kaynak: İHA