Diyanet Isleri Baskani Erbas, Qatar TV'de Depremzedeler Için Yapilan Yardim Programina Katildi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye ve Suriye’deki deprem magdurlari için Katar Devlet Televizyonu Qatar TV tarafindan gerçeklestirilen yardim programi canli yayinina katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Qatar TV'de Depremzedeler Için Yapilan Yardim Programina Katildi
Diyanet Isleri Baskani Erbas, Katar Emiri Seyh Tamim bin Hamad Al Sani’nin talimatiyla Türkiye ve Suriye’deki deprem magdurlari için Qatar TV tarafindan bu aksam gerçeklestirilen yardim programi canli yayinina katildi.

“Yardim ve Destek” temali bagis kampanyasi programinda yardimlari için Katar’a tesekkür eden Diyanet Isleri Baskani Erbas, dogal afetlerin insanligin en zor zamanlari oldugunu söyledi.

Bugünlerde ülke olarak büyük bir aci yasadiklarini belirten Erbas, “Ülkemizde ve komsumuz Suriye’de meydana gelen depremlerde tahmin edilemez bir yikim oldu. 9 saat arayla 7.7 ve 7.6 siddetinde iki deprem ve yüzlerce artçi sarsinti yasandi. 10 büyük ilimiz basta olmak üzere yüzlerce yerlesim yerini etkisi altina aldi. 100 bin kilometrekarenin üzerinde bir alan ve 13 buçuk milyon insanimizin yasadigi bir cografya dogrudan depreme maruz kaldi” dedi.



“Ilk andan itibaren müdahale ve mücadele çalismalarimiz basladi”

Bugün depremin besinci günü oldugunu kaydeden Erbas, binlerce ev ve binanin yikildigini, on binlerce vatandasin hayatini kaybettigini, on binlercesinin yaralandigini, enkaz altinda da pek çok insanin oldugunu anlatti. Arama kurtarma çalismalarinin araliksiz sürdügünü aktaran Erbas, “Bu depremin boyutlarini ve sebep oldugu felaketi kelimelerle anlatmak çok zor. Bu kadar büyük bir afete hiçbir sehrin ya da ülkenin dayanmasi mümkün degil. Esasinda ülkemiz, dogal afetler ve bilhassa depremler konusunda hazirlikli bir ülkedir. Yakin geçmiste baska depremler de yasadik. Bu olayda da ilk andan itibaren müdahale ve mücadele çalismalarimiz basladi.

Ama yasadigimiz bu deprem ülkemizde ve dünyada daha önce yasanan depremlerden çok daha büyük, kapsamli ve daha yikiciydi.” seklinde konustu.



“Halkimiz, bu duyarliligi, bu iyilikleri asla unutmayacaktir”

Bu süreçte Asya’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan, Balkanlardan, Kafkaslardan, onlarca ülkeden yardim ve ekip gönderenlerin her birine tesekkür eden Baskan Erbas, bu duyarliligi, bu iyilikleri halkimizin asla unutmayacagini kaydederek, söyle konustu:

“Ayni sekilde Kuveyt’ten Suudi Arabistan’a kadar bu cografyalardaki bütün ülkeler, tüm kardeslerimiz yardima kostular. Dost ve kardes ülke Katar’i, her zaman oldugu gibi bu sefer de hemen yanimizda gördük. Her birine sahsim ve milletimiz adina en kalbi sükranlarimi sunuyorum. Saygideger devlet adami, sayin Seyh Tamim bin Hamad Al Sani’ye, taziye ve üzüntülerini ileten, yardimlariyla katkida bulunan tüm liderlere, devlet baskanlarina, din isleri bakanlarina, diyanet isleri baskanlarina, müftülere hassaten sükranlarimi sunuyorum.

Tekrar ülkemizde ve komsumuz Suriye’de hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir, yarali kardeslerimize sifalar diliyorum. Yüce Rabbimiz tüm insanligi her türlü afetten, musibetten, kötülüklerden muhafaza eylesin.”
Kaynak: İHA