Beyaz Saray Açiklamasi 'Alaska Üzerinde Yüksek Irtifadaki Tanimlanamayan Bir Cisim Düsürüldü'

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, "ABD, Alaska üzerinde yüksek irtifadaki tanimlanamayan bir cismi düsürdü" dedi.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, ABD ordusunun Alaska üzerinde "yüksek irtifadaki tanimlanamayan bir cismi" vurdugunu açikladi.

Kirby yaptigi açiklamada, "Savunma Bakanliginin (Pentagon) son 24 saat içinde Alaska hava sahasi üzerinde yüksek irtifadaki bir cismi izledigini, cismin 40 bin fit irtifada uçtugunu ve sivil havaciligin güvenligi için makul ölçüde tehdit olusturdugunu söyleyebilirim. Pentagon’un tavsiyesi üzerine Baskan Biden, cismi vurma emri verdi ve onlar da bunu yapti" dedi.



ABD-Çin arasinda "casus balon" krizi

ABD Savunma Bakanligi, Çin’e ait yüksek irtifali istihbarat balonunun ABD üzerinde oldugunu ve balonun takip edildigini açiklamisti. Çin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, balonun, Çin’e ait sivil bir hava araci oldugu, meteorolojik arastirma için kullanildigi belirtilmis, "Çin’e ait hava araci batiya esen rüzgarlar ve kontrol imkaninin kisitli olmasi nedeniyle, güzergahin disina çikti" ifadelerine yer verilmisti. ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, balon meselesi nedeniyle Çin’e yapacagi ziyareti ertelemisti.
Kaynak: İHA