Baskan Sekmen Açiklamasi 'Erzurum Da Depremzede Kardeslerimize Tek Yürek Oldu'
Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “Depremzede kardeslerimize yönelik yardim ve lojistik desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Erzurum’dan felaket bölgesine yönelik insani, gida ve lojistik yardimlarin devam ettigini ifade eden Baskan Sekmen, sunlari kaydetti:
“Erzurum Büyüksehir Belediyesi olarak 25’i temel ihtiyaç malzemesi, 2’si kahvalti paketi 2’si de hazir konserve ve yiyecekten olusan toplamda 29 TIR’imizi felaket bölgesine gönderdik. 1000 çadir, 1000 isitici ve soba, 1000 adet çocuk mamasi ve tulumu, 5 bin 163 battaniye, 150 bin ekmek, 500 bin sise su, 20 bin kilogram kuru bakliyat, 5000 adet temizlik ürünü, 17 bin giysi, 14 bin 920 adet çocuk bezi, 5000 cenaze hizmet malzemesi, 75 ton akaryakit ve 90 is makinasini da felaket bölgesinde ulastirdik. 672 kisilik arama ve kurtarma ekibimiz deprem bölgesinde çok sayida enkaz altinda kalan vatandaslarimizi beton ve demir yiginlari içerisinden kurtardi. Suan Hatay’da 4000 kisi kapasiteli Mobil TIR’imiz ve sanayi mutfak ünitelerimiz depremzede kardeslerimizin emrinde”
Baskan Mehmet Sekmen, “Yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Asrin felaketinin de üstesinden gelecegiz. Gün birlik günüdür” kaydini düstü.
