Aydin'da Okul Öncesi Ögrencileri Için Ücretsiz Yemek Uygulamasi Basliyor

Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde okul öncesi ögrencileri için haftanin 5 günü uygulanacak olan ücretsiz yemek uygulamasi 6 Subat’ta baslayacak.

Aydin'da Okul Öncesi Ögrencileri Için Ücretsiz Yemek Uygulamasi Basliyor


Milli Egitim Bakanligi tarafindan egitime erisimi artirmak, sosyal politikalarla ögrencileri desteklemek amaciyla hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasi Aydin’da da devam ediyor. Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde yürütülecek olan uygulama çerçevesinde il genelinde okul öncesi ögrencilerine haftanin 5 günü ücretsiz yemek verilecek. Uygulama 6 Subat itibariyle hayata geçirilecek.

Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Bakanlik tarafindan 2022-2023 egitim ögretim döneminin ikinci yariyilinin baslayacagi 6 Subat 2023 tarihi itibariyla 5 milyon ögrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek olan ‘Ücretsiz Yemek’ uygulamasina yönelik olarak, tüm Aydin genelinde çalismalari hizlandirdiklarini ve bu konudaki hazirliklari büyük bir titizlikle yürüterek tamamladiklarini ifade etti.



Aydin’in Efeler ilçesi Kübra Efe Anaokulu’nda bu çerçevede yapilan çalismalari yerinde inceleyen Müdür Okumus, okul idarecilerine de çalismalarindan ötürü tesekkür etti.

Konu ile ilgili Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Milli Egitim Bakanligimiz, egitime erisimi artirmak için sosyal politikalarla ögrencileri desteklemeye devam eden hali hazirda egitim ögretim yilinin basinda 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan ögrenci sayisini, önce 1,8 milyona çikardi ve simdi de bu sayiyi egitim ögretim yilinin ikinci yarisindan itibaren 5 milyona çikarmak için Aralik 2021’de toplanan 20. Milli Egitim Surasi’nda okullarda ücretsiz ögle yemegi veya beslenme destegi saglanmasi yönündeki tavsiye kararina iliskin çalismalarini tamamlamistir. Bakanligimiz tarafindan 81 ilimize gönderilen ücretsiz yemek uygulamasinin usul ve esaslarinin yer aldigi Yemek/Beslenme Hazirlama ve Dagitimi Kilavuzu çerçevesinde hazirliklarini yapan okullarimiz, 6 Subat 2023 Pazartesi günü Türkiye genelinde 1 milyon 450 bin ögrenci ile birlikte tüm okul öncesi egitim kurumlarindaki çocuklarimiza haftanin bes günü, günlük bir ögün beslenme verilmesi uygulamasi baslayacak. Bünyesinde anasinifi bulunan birlestirilmis sinifli ilkokullara devam eden ögrencilerimiz de günlük beslenme hizmetinden yararlandirilacaktir. Diger okullarda ise hazirliklar tamamlanarak en erken zamanda beslenme verilmesine baslanacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA