Amasya'da 20 Bin Ögrenci Ücretsiz Yemek Yiyecek

Amasya’da il genelindeki okul öncesi, tasimali egitim gören ve pansiyonlarda kalan yaklasik 20 bin ögrenciye ücretsiz yemek verilecek.

Yemekler, il merkezinde ekmek üretiminin de gerçeklestirildigi Amasya Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve ilçelerde de ögretmenevlerinde hazirlanacak. Sonrasinda okullara araçlarla ulastirilacak.

Amasya Mili Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, yariyil tatili sonrasi ögrencilerin okullara dönecegi 6 Subat Pazartesi gününden itibaren yemeklerin sorunsuz sekilde dagitimi için tüm hazirliklari yaptiklarini açikladi.

Türkiye genelinde toplam 1 milyon 800 bin ögrenciye ücretsiz yemek verilirken Milli Egitim Bakanligi’nin faydalanan ögrenci sayisini 5 milyona çikarma hedefiyle bu çalismayi baslattigina isaret eden Amasya Milli Egitim Müdürü Türkmen, “Bakanligimizin bu hedefine ulasmak adina Amasya’mizda 19 bin 810 ögrenci 6 Subat itibariyle bir ögün yemegini ücretsiz yiyecek” dedi.

Besin degerlerinin yas gruplarina göre önem tasidigi için menülerin hazirlanmasiyla ilgili komisyon olusturuldugunu ve köylerdeki okul öncesi ögrencilerimize de sicak yemegin yani sira benzeri yiyeceklerin menüde olacagini anlatan Türkmen, ilk günkü dagitimi kendisinin de takip edecegini söyledi.



Il genelinde tüm okullarda toplamda 63 bin 375 ögrenci bulunuyor. Böylece neredeyse her üç ögrenciden biri uygulamadan faydalanmis olacak.
Kaynak: İHA