Van'da Ikinci El Araç Fiyatlarinda Düsüs Devam Ediyor

Van’da ikinci el araç fiyatlarinda düsüs devam ederken, Tusba ilçesindeki ikinci el açik oto pazari ise araç almak ve satmak isteyen vatandaslarla dolup tasti.

Van'da Ikinci El Araç Fiyatlarinda Düsüs Devam Ediyor
Ülke genelinde sifir model araçlarin satisa çikarilmasi ikinci el otomobil fiyatlarinin düsmesine neden oldu. Yasanan bu düsüsten dolayi aracini satmak isteyen vatandaslar, ikinci el açik oto pazarina akin etti. Cumartesi gününde büyük yogunluk yasanan pazarda, araçlardaki fiyat düsüsü dikkat çekti. Birçok aracin fiyati son iki hafta içerisinde 50 bin lira civarinda düstügü dikkat çekti.

"Düsüse ragmen araçlar satilmiyor"

IHA muhabirine konusan Hida Gültepe, her hafta açik oto pazarina gittigini ve araç fiyatlarinda ciddi bir düsüsün oldugunu söyledi.

Sifir araçlarin piyasaya girmesi ve uygun faiz seçenekleri nedeniyle ikinci el araçlarin fiyatinin düstügünü ifade eden Gültepe, “Geçtigimiz hafta 400 bin lira civarinda yazilan aracin bu haftaki fiyati 370 bin liraya kadar gerilemis durumdadir. Ancak bu düsüse ragmen araçlar satilmiyor. Vatandaslar yetkili bayilerin yaptigi kampanyalardan dolayi sifir araca yöneliyor” dedi.

Kaynak: İHA