Ticaret Bakan Yardimcisi Volkan Agar Hali Fuarini Ziyaret Etti

Istanbul Hali Ihracatçilar Birligi (IHIB), Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilar Birligi (GAHIB) isbirligi ile bu yil ilk defa Istanbul’da düzenlenen CFE 2023 Hali ve Zemin Kaplamalari Fuari 5-8 Aralik 2023 tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezinde gerçeklestirildi. Fuarin son gününde fuari ziyaret ederek katilimci firmalarin stantlarini ziyaret eder Ticaret Bakan Yardimcisi Ö. Volkan Agar firma temsilcileriyle karsilikli görüs alisverisinde bulundu.

Ticaret Bakan Yardimcisi Volkan Agar Hali Fuarini Ziyaret Etti
5-8 Aralik 2023 tarihleri arasinda Istanbul’da düzenlenen CFE 2023 Hali ve Zemin Kaplamalari ilk gününden itibaren dünyanin dört bir yanindan yogun ziyaretçi akinina ugradi. Fuar süresince 103 ülkeden 6 bini yabanci olmak üzere 20 binden fazla ziyaretçinin katilim sagladigi fuarda 278 yerli ve 51 yabanci firma yer aldi. Fuarin son gününde CFE 2023 Hali ve Zemin Kaplamalarini ziyaret eden Ticaret Bakan Yardimcisi Ö. Volkan Agar, GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan ve IHIB Baskani Ahmet Hayri Diler’den fuarla ilgili bilgiler alarak stantlari beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti.

Firma temsilcileriyle fuarla ilgili karsilikli görüs alisverisinde de bulunan Ticaret Bakan Yardimcisi Ö. Volkan Agar ziyaret sonrasi yaptigi degerlendirmede, “Yaklasik 60 bin kisiye dogrudan istihdam saglayan ve kurulu makine halisi tezgâhi sayisi bin 800’e ulasan hali sektörümüz, güçlü üretim altyapisi ve kapasitesi ile Türk sanayisinin en önemli ayaklarindan birini olusturuyor. Dünyanin en büyük ikinci hali ihracatçisi olan ülkemiz 2022 yilinda gerçeklestirdigi 2,8 milyar dolarlik ihracat ile küresel hali ticaretinden aldigi payi yüzde 17’ye yükseltti. Son yillarda hali, dayanikli tüketim mali olarak algilanmaktan çikip, dekorasyon ürünü olarak kullanilmaya dogru yol aliyor. Ülkemiz bu rekabet sartlarina, güçlü halicilik kültürü, tasarim altyapisi, esnek ve yenilikçi üretim süreçleri ile uyum saglayarak, dünyadaki öncü konumunu günden güne pekistiriyor. Tasarim, inovasyon ve pazar çesitlendirme çalismalarimizin, özellikle gelismis ülkelere ihracatimiza artis olarak yansidigini görüyoruz” dedi.



"Türkiye’nin küresel ölçekte bir fuara ev sahipligi yapmasi ayri bir öneme sahiptir"

Türkiye’nin dünya ticaretinde önemli bir konuma sahip oldugunu ifade eden Ticaret Bakan Yardimcisi Ö. Volkan Agar açiklamalarinda, “Dünya ticaretinde böylesine önemli bir konuma sahip olan ülkemizin, uluslararasi taninirligi olan küresel ölçekte bir fuara ev sahipligi yapmasi da ayri bir öneme sahip. Ilk defa düzenlenmesine ragmen, yerli ve yabanci ziyaretçiler tarafindan dört gün boyunca oldukça yogun bir ilgi gösterildi. Bu ilginin her geçen yil artacagina ve fuarimizin küresel düzeyde sektörün en önemli fuari olacagina yürekten inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

"Firmalarin uluslararasi fuar katilimlari Ticaret Bakanligi tarafindan destekleniyor"

Sürdürülebilir ihracat için firmalarin yurt içi ve yurt disi fuar katilimlarini Ticaret Bakanligi olarak desteklediklerini de ifade eden Ticaret Bakan Yardimcisi Volkan Agar, “Bildiginiz üzere, bakanlik olarak bizler de sürdürülebilir ihracat artisi amaciyla firmalarimizin yurt içi ve yurt disi fuarlara yönelik gerçeklestirdikleri fuar katilimlarini destekliyoruz. Bunun yaninda, yurt içi fuarlarimizin dünyaca bilinen önemli fuarlar hâline gelmesi için tanitim faaliyetleri yapmalarini tesvik ediyoruz. 2023 yilinda bugüne kadar 300 yurtdisi fuar organizasyonu ve 1478 yurt disi fuara yönelik gerçeklestirilen bireysel katilimi, ayrica 44 adet yurt içi fuari desteklerimiz kapsamina aldik. Küresel ticaretin vazgeçilmez unsurlarindan olan fuarlarin öneminin bilinciyle, firmalarimizi ve fuar organizasyonlarini desteklemeye devam edecegiz” seklinde konustu.



“Fuar hareketliligi 2024 yili hedeflerimiz için önemli bir yol haritasi olacaktir”

Ticaret Bakan Yardimcisi Ö. Volkan Agar’in ziyaretinden dolayi duyduklari memnuniyeti dile getiren GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan da beklenenin üzerinde bir ilgiyle karsilasan firmalarin fuardan memnun ayrildigini ifade ederek, “Bugün Ticaret Bakan Yardimcimiz Ö. Volkan Agar fuarimizi ziyaret ederek sektörümüze büyük bir moral vermistir. Öncelikle bizleri her platformda destekleyen ve sorunlarimizin çözümü için büyük çabalar sarf eden Ticaret Bakan Yardimcimiz Volkan Agar’a tesekkür ediyoruz. Fuardaki hareketliligin sonuçlari sektörümüze önemli bir moral olarak yansirken 2024 yili hedeflerimizin belirlenmesinde de önemli bir ölçek olacaktir. Katilimcilarimiza ve bizlere destek veren basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA