Sessiz Yürüyüs Ile Filistin'in Sesi Oldular

Sivas’ta bir araya gelen avukatlar ve doktorlar Israil’in Gazze’de uyguladigi zulme karsi tepki göstermek için "sesiz yürüyüs" düzenledi.

Sessiz Yürüyüs Ile Filistin'in Sesi Oldular


Türkiye’nin bir çok yerinde avukatlar, doktorlar ve ögrenciler tarafindan Gazze’de ki katliama ve insan disi hareketlere yönelik sessiz yürüyüs baslatildi. Sivas kent merkezi Inönü bulvarinda bulunan Devlet Hastanesi’nin önünden baslayan yürüyüs, kent meydanin da son buldu. Hukukçu Kadinlar Dernegi’nin Israil’in Filistin’e yönelik islemis oldugu soykirim suçuna yönelik farkindalik olusturmak için baslattigi çalismaya Sivasli avukatlar da stant kurarak destek oldu. Israil’de yasanan soykirimdan sorumlu olan kisilerin ve istirakçilerinin Türk Mahkemelerinde yargilanmasi için olusturulan dilekçe suç duyurusunda bulunmak isteyen vatandaslara dagitildi. Yürüyüsün kent meydaninda son bulmasiyla basin açiklamasi yapildi. Öte yandan doktorlarin giydigi önlüklerde bulunan kanlar dikkat çekti.

"Tüm meslektaslarimizi zulme açiktan destegini bildiren ilaç firmalarini boykot etmeye davet ediyoruz"

Basin açiklamasinda bulunan Tip Fakültesi son sinif ögrencisi Mustafa Kiliç, Israil savas suçlusu oldugunu söyleyerek, "Isgalci Israil’in Filistin’de yillardir devam ettirdigi sistematik isgal ve zulüm 7 Ekim’den buyana soykirimdan baska ifadeyle anlatilamayacak boyuta ulasmakta ve Gazze’de sivil; hasta, hekim, çocuk ve kadin fark etmeksizin büyük katliam bütün dünyanin gözü önünde devam etmektedir. Insan haklari ve uluslararasi hukuk kurallari açikça ihlal edilerek binlerce sivil, kadin ve çocuk acimasizca katledilmistir. Ayrica tibbi malzemelerin temini ve saglik hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvezdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olmustur. Hekimler olarak Israil’in saldirilarina karsi tepki göstermeye, Gazze’de ki sivillerin, kadinlarin, çocuklarin ve meslektaslarimizin ve hastalarin hayatlarinin korunmasi adina hekimlik meslegine yakisir bir durum ortaya koymakta kararliyiz. Bu hafta sessiz yürüyüsümüz Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Sivas basta olmak üzere 20 il de eszamanli olarak düzenlenmektedir. Basta Dünya Saglik Örgütü olmak üzere dünyada ki tüm hekim, saglik çalisanlari ve vicdanli insanlari harekete geçmeye çagiriyoruz. Ayrica tüm meslektaslarimizi yapilan zulme açiktan destegini bildiren ilaç firmalarini boykot etmeye davet ediyoruz. Normallestirmeyecegiz. Asla sindirmeyecegiz. Sabirla ve azimle hekimler olarak zulme karsi duranlar olacagiz. Bu onurlu yürüyüste yer alip zulme karsi durmak adina her birinizi sessiz yürüyüs kervanimizda ses olmaya davet ediyoruz. Tüm dünyaya Israil savas suçlusu olarak ilan ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

“Sessizlik, çiglik sekline dönüsüyor”

Yürüyüse katilan ve her hafta düzenli olarak yürüyüsü gerçeklestireceklerinden bahseden doktor adayi, "Türkiye’deki hekim, hekim adaylari ve saglik çalisanlari olarak Istanbul merkezli baslatilan sessiz yürüyüsümüz de milyonlar olarak sessiz çiglik sekline dönüsüyor elhamdülillah. Bu hafta Türkiye geneli, Istanbul’da dördüncüsü gerçeklestirilen sessiz yürüyüsün Sivas’ta ikinci haftasini tamamladik. Bundan sonraki zamanlarda da sesimizi, sessiz sesimizi, sessiz çogunluk olarak sesimizi duyurmak için her hafta düzenli olarak sessiz yürüyüsümüzü gerçeklestirecegiz. Hekimler olarak zulme karsi dur diyenler olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA