Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde AB Iklim Degisikligi Uyum Projesi

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ’Iklim Degisikligine Uyum Stratejisi’ uygulayarak Kirsal Kadinlar Için Ekonomik Firsatlar projesi baslatildi.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde AB Iklim Degisikligi Uyum Projesi
Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi ve Atik Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci’nin koordinesinde Avrupa Birligi (AB) Iklim Degisikligi Uyum Projesi çagrisi çerçevesinde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin uygulayicisi olarak üniversitede ’Iklim Degisikligine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kirsal Kadinlar Için Ekonomik Firsatlar (Implementing a Climate Change Adaptation Strategy to Create Economic Opportunities for Rural Women)’ baslikli proje baslatildi. Proje; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Avrupa Birligi Dis Iliskiler Genel Müdürlügünde imzalanarak uygulamaya geçirildi. Is birligi çerçevesinde iklim degisikligi sorunlarina çözüm getirme ve kirsal bölgelerdeki kadinlarin ekonomik açidan güçlenmesi ile çocuklarin degisen iklime karsi daha dirençli olmasinin desteklenmesi hedefleniyor. Ayrica proje sürdürülebilir kalkinmayi tesvik etmeyi ve çevresel zorluklar karsisinda cinsiyet esitligini desteklemeyi içeriyor.

Sürdürülebilir ve Iklim Dostu Kampüs Çalismalarinda Türkiye’de 10 pilot üniversite arasinda yer alan ve Sifir Atik En Iyi Uygulama Ödülü’nün sahibi olan Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin böylesine önemli bir projeye öncü olmasindan mutlu oldugunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, projede yer alan ögretim üyelerini tebrik ederek basarilar diledi. Rektör Uslu; "Ulusal ve uluslararasi düzeyde bu ve buna benzer projelerle üniversitemizin adinin anilmasi bizleri her zaman gururlandiriyor. Sifir atik, iklim ve doganin korunmasi, sürdürülebilir ve yesil çevre ile yenilenebilir enerji alanlarindaki projelere destek vermeyi sürdürecegiz. Anadolu’nun yüksekögretim ve bilimde parlayan yildizi üniversitemiz birçok alanda oldugu gibi bu alanda da öncü konumunu koruyacaktir" dedi.

Kaynak: İHA