Merzifon POMEM'de Polis Adaylari Yemin Etti, Zorlu Egitimlerinin Görüntüleri Paylasildi

Merzifon Polis Meslek Egitim Merkezi’nde (POMEM) egitimlerini tamamlayan 236 polis adayi için yemin töreni düzenlendi. Türk Polis Teskilati’nin gücüne güç katacak polis adaylarinin basariyla geçtikleri 9 ay süren zorlu egitimlerinin görüntüleri törende paylasildi.

Merzifon POMEM'de Polis Adaylari Yemin Etti, Zorlu Egitimlerinin Görüntüleri Paylasildi
Meskun mahal operasyonlari, temel atis ve uygulamali mesleki bilgilerle donanip egitim sürecinin ardindan 15 sehre atamalari yapilan 236 polisin yemin içme töreni, Merzifon Kapali Spor Salonunda gerçeklestirildi.

Merkezin 29. dönem egitimini birincilikle tamamlayan Emre Duvan, “Bizler ülkemize hizmet etmek amaciyla Türk milletinin gururu olan emniyet teskilatina katilmis bulunmaktayiz. Öncelikle hedefimiz halkimiza hizmet etmektir. Ülkemizin her karis topraginda yasayan insanlarin asayis ve huzurunu temin etmek için variz” dedi.

Mezun ettikleri meslektaslarina basarilar dileyen Merzifon POMEM Müdürü Süleyman Gül, “Görevinizde hiç kimsenin adami olmayacaksiniz. Hiç kimse sizin adaminiz olmayacak. Hiçbir kisiye, gruba, yapilanmaya tabi olmayacaksiniz, biat etmeyeceksiniz. Milletimizin bölünmez bütünlügünü, devletimizin bekasini, milletimizin huzurunu hedef alan organize suç örgütleri, ser odaklari, hain yapilanmalarla mücadele edeceksiniz” diye konustu.

Törende egitimleri ilk 3 sirada tamamlayan polis adaylarina belgelerini veren Amasya Valisi Yilmaz Doruk, Türk Polis Teskilati’nin çagin gerektirdigi son teknoloji yerli, milli ekipman ve teçhizatla donatildigini vurguladi. Vali Doruk, “Polisimiz asayisten düzensiz göçle mücadeleye, terörden uyusturucuya, trafikten kaçakçiliga kadar çok genis bir yelpazede suçluya karsiya kararli ve dirayetli, magdura karsi ise sefkatli ve merhametli sekilde, özveriyle görev yapmaktadir” seklinde konustu.

Törenin sonunda sapkalarini havaya firlatan polis adaylari birbirlerine sarilip oynayarak mezuniyetlerinin keyfini yasadi. Aileleri ise o anlari gururla izledi. Törene Amasya Belediye Baskani Dr. Bayram Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, Merzifon Kaymakami Ali Güldogan ve Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutani Tuggeneral Mete Kus ile diger yetkililer katildi.

Kaynak: İHA