Kocaeli'de Lojistik Deposunda Çikan Yangina 47 Araç 130 Personelle Müdahale Sürüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde lojistik deposunda çikan yangini söndürme çalismalari 5. saatinde devam ediyor. 47 araç 130 personelle çalismalarin sürdügünü söyleyen Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, depoda kimyasal madde olmasi sebebiyle yanginin öglene dogru tamamen söndürmüs olacagini tahmin ettiklerini belirtti.

Kocaeli'de Lojistik Deposunda Çikan Yangina 47 Araç 130 Personelle Müdahale Sürüyor
Saat 04.00 siralarinda Gebze ilçesi Baris Mahallesi’nde bulunan bir lojistik deposunda çikan yangina müdahale devam ediyor. Depoda çikan yangin sebebiyle bölgeye çevre illerden de takviye olmak üzere çok sayida itfaiye, AFAD, UMKE, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Depoda kimyasal madde ve palet oldugu bilgisine ulasilirken, zaman zaman patlamalar da meydana geliyor. Yanginin 5. saatinde söndürme çalismalari devam ediyor.

"Çevre fabrikalara, tesislere yangin ulasmayacak sekilde tedbirler alindi"

Yanginin büyük alana yayildigini söyleyen Gebze Kaymakami Mehmet Ali Özyigit, "Yanginin bulundugu alan 21 bin dönüm. Tüm alan kullanildigi için patlama çok büyük oldu. Yangin ilk basladigi andan itibaren devletimizin tüm kurumlari basta AFAD ve itfaiye olmak üzere tedbirleri aldi. Vali yardimcilarimizda bölgeye geldiler. Ekipler, yanginin etrafa siçramayacak sekilde tedbir aldi. Su an için müdahaleyle söndürme ihtimali yok. O nedenle çevre fabrikalara, tesislere yangin ulasmayacak sekilde tedbirler alindi. Güvenlik birimlerimizle isin basinda. Onlar da hem arkadaslarimiza yardimci oluyor, hem etraftan gelip giden olan olursa buna yönelik tedbirlerini aldi. Yanginin kendiliginden sönmesini bekliyoruz. Çünkü depoda kimyasal ürün oldugu için yanginin sönme ihtimali çok zor. Cana gelen herhangi bir sey yok. Içeride çalisan kimse yoktu, sadece iki bekçimiz vardi. Onlarda sag salim disariya çikmis. Yaralanma da yok. Su ana kadar itfaiyemize de herhangi bir yaralanma olayi yasanmadi" diye konustu.



"47 araç 130 personelle yangina müdahale sürüyor"

Konuya iliskin açiklama yapan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, "Burasi kimyasal depo. 47 araç 130 personelle tüm kurumlarimiz AFAD, itfaiye, belediyelerimizin arazöz destekleri hepsi yangina müdahale ediyor. Öncelikle olarak yaginin çevreye siçramamasi için müdahale sürüyor. Depoda kimyasal madde oldugu için aniden söndürme imkani yok. Mal sahiplerinden aldigimiz bilgiye göre zehirli gaz salimi yok. O anlamda çevrede, meskun mahalleleri rahatsiz edecek bir durum meydana gelmeyecek. Depoda reçina özellikli malzemelerin oldugu ifade edildi. Yanginin öglene dogru tamamen söndürmüs olacagini tahmin ediyoruz. Tüm birimlerimiz burada. Kaymakamligimiz, valiligimiz, AFAD, Büyüksehir Belediyemizin itfaiyesi, Gebze Belediyesi’nin ekipleri tamamen müdahale çalismalarini sürdürüyor. Ölü ve yarali söz konusu degil" seklinde konustu.



"Kimyasal madde depoluyorlar"

Yangina iliskin bili veren Ahmet Karaman, "Yanda bulunan fabrikada çalismaktayim. Saat 04.00 siralarinda güvenlik bizi arayarak yangin çiktigini söyledi.

Hemen yardim için geldigimizde çatinin yangindan çökmek üzere oldugunu gördük. Büyük patlamalar oldu. 100 metre yükseklige kadar alev çikiyordu. Itfaiye haber verdik. Burasi lojistik depo. Kimyasal madde depoluyorlar" dedi.

Kaynak: İHA