Karabük'te 454 Polis Adayi Mezuniyet Coskusu Yasadi

Karabük’te Polis Meslek Egitim Merkezi’nde (POMEM) egitimleri tamamlayan 454 ögrenci düzenlenen törenle polislige ilk adimlarini attilar.

Karabük'te 454 Polis Adayi Mezuniyet Coskusu Yasadi
POMEM Bahçesi’nde düzenlenen 29. Dönem Mezuniyet Törenine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Jandarma Komando Egitim Merkez Komutani Albay Dr. Yusuf Küçükbasol, POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, kurum müdürleri ve aileler katildi.

Törende konusan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “9 ay gibi bir süre ile devam eden egitimlerini basariyla tamamlayarak emniyet teskilatimizda serefle görev almaya hazir olan 454 gencimizi ve onlarin kiymetli ailelerini yürekten kutluyorum. Bugün, sadece bir mezuniyet törenine degil; devletine ve milletine sadik, vatanina ve bayragina asik, kahraman gençlerimizin hayatlarindaki dönüm noktasi olan bir güne sahitlik etmekteyiz” dedi.

POMEM Müdürü Zekeriya Çoban da polis okullari olarak amaçlarinin Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli cumhuriyeti koruyan, evrensel insan degerlerini özümsemis, meslege etik degerlerle bagli polisler yetistirmek ve meslege hazirlamak oldugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan dönem birincisi tarafindan yas kütügüne plaket çakilirken, okulu dereceyle bitiren ilk 3 ögrenciye Vali Yavuz tarafindan hediyeler verildi.

Yemin ve kep atma töreni ile birlikte POMEM mezunu 454 polis mutlulugu aileleri ile paylasti.
Kaynak: İHA