Kagithane Belediye Baskani Öztekin, Kentsel Dönüsüm Projesindeki Hizmet Sitesi'ni Gezdi

Kagithane Belediyesi ve TOKI isbirliginde Merkez Mahallesi’nde baslatilan Yeni Hizmet Sitesi kentsel dönüsüm projesinde binalar yükselmeye basladi. Baskan Mevlüt Öztekin, zemin dahilinde 7 kat seklinde yapilmasi planlanan depreme dayanikli 300 daire kapasiteli insaat alanin santiyesini gezdi.

Kagithane Belediye Baskani Öztekin, Kentsel Dönüsüm Projesindeki Hizmet Sitesi'ni Gezdi
Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, Kagithane Belediyesi Çevre Sehircilik Bakanligi ve TOKI isbirliginde kentsel dönüsüm çalismalarinin yapildigi Merkez Mahallesindeki Yeni Hizmet Sitesi’nin santiyesini gezdi. Hizmet Sitesi’nin kentsel dönüsüm alani olarak ilan edilmesinin ardindan 2020 yilinda depreme dayaniksiz, deniz kumuyla insa edilmis 12 kat ve 288 daire kapasiteli binalar yikildi. Yikilan binalarin yerine zemin dahilinde 7 kat olarak planlanan 300 daire kapasiteli depreme dayanikli binalarin insaati yükselmeye basladi.

Kagithane Belediyesi bu süreçte insaati devam eden site sakinlerinden ev sahibi olanlara 3 yil kira yardimi, kiracilara da tasinma desteginde bulundu. Yapilan Yeni Hizmet Sitesi tamamlandiginda 196 adet 2+1 ve 104 adet 3+1 daire sahiplerine kavusacak.

“6 ay gibi kisa sürede de binalarimizin yükseldigini görüyoruz”

Vatandasin güvenliginin, yasam kalitesinin artmasinin, depreme dayanikli evde oturmasinin çok kiymetli oldugu ifade eden Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin “Su anda Kagithanemizde Hizmet Sitesi dedigimiz bölgedeyiz. Burada göreve geldigimizde 6 bloktan olusan 12 katli 288 daire vardi. Buradaki komsularimiz bize geldiklerinde, ‘Baskanim, biz zemin etütlerinden sikinti yasiyoruz ve binalarimiz depreme dayaniksiz’ diye söylediler. Ve sonrasi hizli bir sekilde çalismalara basladik. Sag olsun TOKI isbirligiyle beraber de burayi dönüsüm alani ilan etmis olduk. Ve burayla beraber de hizli bir sekilde tahliyelerini yaptik. Komsularimiz sag olsun çok destek verdiler. Tahliye sonrasinda da hemen proje çizimleri ve TOKI’yle beraber isbirligiyle birlikte de ihale çalismasina baslamis olduk ve geçtigimiz yil da Sayin Cumhurbaskanimizin telekonferans yöntemiyle kayilmasiyla da temel atma törenini gerçeklestirdik. Su anda baktigimizda 6 ay gibi kisa sürede de binalarimizin yükseldigini görüyoruz. Önce 12 katli olan bu binalar su anda zemin arti 7 kat olarak insa edilmis olacak. Ve burada toplam 300 daire olmus olacak ve proje alani yüzde 40’indan fazlasi yesil alani olarak birakilmis olacak. Ve böylece komsularimiz eski, dayaniksiz, deprem gelmese bile yikilacak olan binalar yerine su an depreme dayanikli konutlar haline gelmis olacak. Bu projede emegi geçen Çevre Sehircilik Bakanligimiza, TOKI’mize tesekkür ediyoruz. Kagithanemiz de buna benzer birçok projemiz daha var. Yine Yahya Kemal Mahallemizde buna benzer yapilarin yikimini yapmis olduk. 123 binayi orada ve toplam 688 daire, 57 is yeri orada insa ettik ve komsularimizi orada depreme dayanikli yeni evlerini etmis olduk. 6 Subat depremlerini beraber yasamistik. Ve tam o sira zarfinda da TOKI’nin bu sekilde güzel hizmetler etmesi bizim için kiymetli, önemli. Çünkü vatandasimizin güvenligi, yasam kalitesinin artmasi, depreme dayanikli yerde oturmasi çok kiymetli, burada az önce arkadaslarimizla da görüstük. Önümüzdeki yil bu zamanlarda insallah 2024 yilinin sonuna dogru da komsularimiz yeni evlerine kavusmus olacaklar diyorum. Hayirli olsun diyorum tekrardan” dedi.



“Riskli yapida oturmak gerçekten çok ürkütücü”

Evi yikilarak yerine güvenli binalar insa edildiginden mutlu oldugunu ifade eden Tülay Soylu “Riskli yapida oturmak gerçekten çok ürkütücü, kalite sartlarimizi engelliyor. Çünkü yani insanin evi en huzur buldugu yerdir. Yani kafasina yastigini koydugu zaman huzur verici bir sekilde çolugu da çocugu da uyanmaktir. Riskli yapi endise vericidir, senin konforunu etkiler. Yasam kaliteni etkiler. Ve her an ölüm korkusu yasamak zorunda kaliyorsun. En azindan çok mutluyum. Çok huzurluyum. Ve herkesin bu kentsel dönüsüm tesvikini istiyorum. Yani Sayin Cumhurbaskanimiza ve Kagithane Belediye Baskanimiz Mevlüt Öztekin’e çok tesekkür ediyorum. Yani bizi gerçekten büyük bir stresten, üzüntüden kurtardilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA