Hatay'da 40 Yildir Tahtaya Sekil Vererek Geçimini Sagliyor

Depremin vurdugu Hatay’da, 40 yillik ahsap ustasi yerle bir olan Uzun Çarsi’daki is yerini birakmadi. Ahsap oymaciligi yapan Halil Ibrahim Sümer, dedesinden ve babasindan ögrendigi meslegin kentteki son temsilcisi olarak, “Bu meslegi devam ettirmek için gençlerimize çagrida bulunuyorum” dedi.

Hatay'da 40 Yildir Tahtaya Sekil Vererek Geçimini Sagliyor
Kahramanmarasli merkezli depremlerde Hatay’da da büyük yikim yasandi. Antakya ilçesinde bulunan tarihi Uzun Çarsi da depremde yerle bir oldu. Uzun Çarsi’nin 40 yillik esnafi Halil Ibrahim Sümer, ekmek teknesini birakmayarak isyerini yeniden ayaga kaldirdi. Tahtalara sekil vererek geçimini saglayan Sümer, ahsap dükkaninda; dograma, hamur tahtasi, kasiklar, sofra masasi, kaseler gibi esyalar yapiyor. Dedesinden ve babasindan gördükleriyle çocukluk zamanlarindan beri ahsap oymaciligi yapan Sümer, ahsabi oyarak yaptigi esyalari ortalama 40 ila 800 TL arasinda satiyor.

“Çocuklugumdan beri bu meslegi seviyorum”

40 yildir tahtalara sekil verdigini ifade eden Halil Ibrahim Sümer, dükkanda genelde ahsap isleri yaptigini belirterek, “Bu dükkanda 40 yildir; dograma, hamur tahtalari, kasiklar, sofra masasi ve tokmaklar gibi esyalari yapiyorum. Dedemden ve babamdan gördüklerimi yapmaya çalisiyorum. Çocuklugumdan beri bu meslegi seviyorum” dedi.

“Gençlerimiz çagrimi dinleyip bu meslegi devam ettirsinler”

Ahsap oymaciligi mesleginin son temsilcisi olduguna dikkat çeken Sümer, kendinden sonra bu isi yapacak kimsenin olmadigini ve belli bir zaman sonra bu meslegi birakacagini vurgulayarak, “Bu meslegi devam ettirmek için gençlerimize çagrida bulunuyorum. Gençlerimiz çagrimi dinleyip bu meslegi devam ettirsinler. Simdiki gençler masa basi is istiyorlar ama bu zamanda zor. Bazi insanlar emege çok saygi duyuyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA