Evlerinde Anahtarlik Seklinde Suikast Tabancasi Ve Otomatik Silah Çikti

Adana’da Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli arastirma ekipleri bir eve yaptigi operasyonda anahtarlik seklinde suikast tabancasi ve otomatik tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili bir kisi tutuklanirken bir kiside adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Evlerinde Anahtarlik Seklinde Suikast Tabancasi Ve Otomatik Silah Çikti
Adana Emniyet Müdürlügü Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü “Huzurunuz Gururumuz” sloganiyla çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Seyhan Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri, Narlica Mahallesi’ndeki müstakil bir evde ruhsatsiz silahlarin oldugu ihbarini aldi.

Bunun üzerine ekipler söz konusu eve baskin yapti. Yapilan baskinda silahli saldiri hazirliginda oldugu degerlendirilen Ümit Yasar K. ile oglu Cemal K. gözaltina alindi.

Evde içerisinde yapilan arama çalismalarinda bazanin altindaki esyalarin arasina gizlenmis anahtar seklinde anahtarlik seklinde suikast tabancasi, 1’i otomatik 3 ruhsatsiz tabanca, 79 mermi, çelik yelek, 3,7 gram tas kokain, silah yapiminda kullanilan 9 sürgü tutucu, 10 icra mili, 17 icra yayi ile 8 kurusiki namlusu ele geçirildi.

Ifadeleri alinmak üzere emniyete götürülen süphelilerden Cemal K.’in hirsizlik, çocuk kaçirma ve alikoyma suçlarindan 3 kaydi oldugunu ögrenildi.

“Evlerinden silah çikti, bizim degil dediler”

Emniyette ifadeleri alinan baba ve oglu, silahlarin kendilerine ait olmadigini, kimin koydugunu bilmediklerini öne sürdü. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Cemal K. çikarildigi mahkemece tutuklandi, Ümit Yasar K. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA