Diyanet Isleri Baskani Erbas, 'Kudüs Biyografisi' Projesini Duyurdu

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kudüs tarihini çesitli yönleriyle ele alacak “Kudüs Biyografisi” projesini duyurdu.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi’nin, Kudüs tarihini çesitli yönleriyle ele alacak ve yayinlandiginda literatüre kazandirilacak en kapsamli eserlerden biri olacagini belirttigi “Kudüs Biyografisi” projesini duyurdu.

“Kudüs Biyografisi” projesini duyuran Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Proje, Islam’in ilk kiblesi Kudüs ile ilgili geçmise isik tutacak, Kudüs hakkinda bundan sonra yapilacak çalismalara da içerik ve yöntem olarak katkida bulunacak, en kapsamli eserlerden biri olacak” ifadelerini kullandi

Diyanet Isleri Baskani Erbas, sosyal medya hesaplarindan duyurdugu projeyle ilgili sunlari kaydetti:

“Diyanet Isleri Baskanligi olarak 6 ay önce çalismasina basladigimiz, hazirlik sürecinin su an da devam ettigi ve tamamlandiginda yayin hayatina kazandirmayi planladigimiz “Kudüs Biyografisi” projemizi tüm kardeslerimizle buradan paylasmak istiyorum. Günümüzde Orta Dogu’da yasanan problemleri anlayabilmek ve bunlara çözüm üretebilmek için genelde modern Filistin, özelde ise Kudüs tarihine yönelik çok sayida çalismanin yapilmasini gerekli kilmaktadir. Bugün Kudüs, arastirmacilarca gün yüzüne çikarilacak genis bir arsiv belgesi isiginda geçmis mirasinin aydinlatilmasini beklemektedir. Bu gaye ile baslattigimiz ‘Kudüs Biyografisi’ projesi Islam’in ilk kiblesi, insanligin kadim sehri Kudüs ile ilgili geçmise isik tutacak, Kudüs hakkinda bundan sonra yapilacak çalismalara da içerik ve yöntem olarak katkida bulunacak, Islam tarihi gelenegi içerisinde Kudüs tarihini çesitli yönleriyle ele alacak ve yayinlandiginda literatürümüze kazandirilan en kapsamli eserlerden biri olacaktir Insallah. Biliyoruz ki Kudüs’ü konusmak, sadece bir sehri konusmak degildir. Kudüs’ü konusmak ayni zamanda insanligin gelecegini, dünya barisini ve Islam ümmetinin izzetini konusmaktir. Islam aleminin ve dünya kamuoyunun Kudüs konusundaki farkindaligini artirmasina vesile olmasini temenni ediyor, yüce Rabbimizden kolayliklar niyaz ediyoruz. Gayret bizden, takdir ve tevfik Allah’tandir.”
Kaynak: İHA