Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani'nin Ikinci Durusmasi Görüldü

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikilan ve 51 kisinin ölümüne neden olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmani ile ilgili ikinci durusma görüldü. Görülen durusmada bilirkisi raporu yetersizligi nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bilirkisi raporunu talep edilerek durusma 17 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Depremde 51 Kisinin Öldügü Furkan Apartmani'nin Ikinci Durusmasi Görüldü
Kahramanmaras merkezli asrin felaketinde Gaziantep’in Nizip ilçesi Mustafa Kökmen Bulvari’nda bulunan Furkan Apartmani da yikildi. Yikilan binada enkaz altinda kalan 51 kisi hayatini kaybetti, çok sayida kisi de yaralandi. Olay sonrasi Nizip Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Furkan Apartmani ile ilgili baslatilan sorusturma tamamlandi.

Saniklar hakkinda 2 yil 8’er aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi talep edildi

Tamamlanan sorusturmanin ardindan tutuklu saniklar Yilmaz Sahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. ile tutuksuz saniklar Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkinda "bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olma" suçundan 2 yil 8’er aydan 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi talep edilen iddianame Nizip Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tutuklu saniklar SEGBIS üzerinden davaya katildi, tutuksuz saniklar durusmaya katilmadi

Iddianamenin kabul edilmesinin ardindan ikinci durusma Nizip Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Nizip Agir Ceza Mahkemesindeki ikinci durusmaya tutuklu saniklar Nejdet A., Yilmaz Sahin Y., Faik Y. ve kardesi Eyüp Ö. (SEGBIS) üzerinden katildi.

Tutuksuz saniklar Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S.’nin katilmadigi durusma sirasinda sanik avukatlari ile hayatini kaybedenlerin yakinlari ve müsteki avukatlari hazir bulundu.

Mahkeme heyeti yeni bilirkisi raporu istedi, davayi erteledi

Durusmada söz alan saniklar savunmalarinda haklarindaki suçlamalari kabul etmeyerek suçsuz olduklarini öne sürdü. Daha sonrasinda taraf avukatlarinin taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, bilirkisi raporu yetersizligi nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bilirkisi raporunu talep ederek, tutuklu saniklarin mevcut hallerinin devamina hükmetti.

Mahkeme heyeti, durusmayi 17 Ocak 2024 tarihine erteledi.
Kaynak: İHA