CHP Bursa Büyüksehir Adayi Bozbey Açiklamasi 'Bursa'yi Degistirmek Istiyoruz'

CHP Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, 2019’da oldugu gibi 2024 yilinda da Bursalilarin adayi olduklarini ifade ederek, "Bursa için iyi bir planlama sart. Sehrin yeni Anayasasi’ni hayata geçirecegiz. Bursa’yi degistirecegiz" dedi.

CHP Bursa Büyüksehir Adayi Bozbey Açiklamasi 'Bursa'yi Degistirmek Istiyoruz'
Bozbey, tüm Bursalilarin oldugu gibi kendisinin de anket için telefonla arandigini belirterek, "Anketlerde isimler degisiyor ama iki numarada hep benim adim var. Üç isim soruluyor, ikisi degisiyor ama benim ismim degismiyor. Birileri bunu yaptiriyor. Baskan adayi belirleme konusunda da yaptiriliyor olabilir. Ne kadar dogru sonuç verir onu bilemeyiz. Sonuçlarla ilgili benim bilgim yok. Benim de telefonuma geliyor, oradan biliyorum” dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetim kurulunu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, gündeme dair açiklamalarda bulundu. Bozbey’e IYI Parti ve CHP’nin isbirligi yapmama kararinin sorulmasi üzerine, “ Her parti kendi tüzügü, programi çerçevesinde, halktan oy almak ister. Zaten Millet Ittifaki da genel seçimlere yönelik bir ittifakti. Orada tamamlanan bir ittifak oldu. Sonrasinda isbirligi olur, olmaz tartismalari yasandi. Haliyle partiler kendi kimleri adi altinda seçimlere girmeyi tercih ettiler, buna saygi duymak gerekiyor. Biz 1999’dan sonra her seçimde Nilüferlilerin adayiyiz, 2019’da da Bursalilarin adayiyiz dediysek, 2024 yilinda da Bursalilarin adayi olarak sahadayiz. Hangi partiye oy vermis, hangi partinin üyesi olursa olsun biz insanlara daha önceki söyledigimiz gibi biz Bursa’yi degistirmek istiyoruz. Bursa’nin sorunlarini ve çözümlerini biliyoruz. Bursa’da her yastan insanlarin mutlu olacagi bir anlayisi ortaya koymak için yola çiktik. Bize bir firsat verirseler, projelerimizi hayata geçirip Bursa’da insanlarin gülümsemesini saglamayi hedefliyoruz” dedi.

Eski stadyumun kaldirilmasina karsi çiktigini anlatan Bozbey, “Bu dogru degildi. En azindan meclisteki önerim ‘Tas duvar kismina getirip betonlari kaldiralim. Eski nostaljik stadyumu aynisi ile birakalim. O bölge insani yesil alan olarak kullansin, gerektigin de Bursa çok özel maçlarini kentin içinde yapsin’ demistim. Kabul ettiremedik. Onun yaninda yüzme havuzu, spor salonu vardi. Hepimizin bir hikayesi var. Benim stadyumda hikayelerim var. Son 20-25 yildir yapilan uygulamalara baktiginiz zaman toplumdaki var olan hikayelerin degisimine yönelik projeler uygulaniyor. Bizim çocuklarimiza, torunlarimiza anlatacak hikayelerimiz ortadan kalkti. Spor salonunu nerden biliyorum, 1974 yilinda akrobasi hareketleri yapan Ingiliz ... gelmisti. Ben bunu oradan bilirim. Liselerin voleybolla ilgili maçlar yapardi, salonlar yetmez insanlar disarida birikirdi. Öyle hikayesi vardir o salonun. Hikayesi olan yapilarin kaldirilmasi bu topluma verilecek en büyük zarardir. Bir tane salon yetmez. Nilüfer’deki spor salonu bizim destegimizle 7 bin 500 kisilik oldu. Önce 2 bin 500 dediler, sonra 5 bine çiktilar. Biz gittik yalvardik, yakardik. Nilüfer’de potansiyel var dedik 7 bin 500 oldu. Bu ölçülerde ya da yakin Osmangazi’de, Yildirim’da da salon olmak zorundadir” dedi.

Telefonla yaptirilan anketlerin sorulmasi üzerine, kimin yaptirdigini bilmedigini söyleyen Bozbey, “Anketlerde isimler degisiyor ama iki numarada benim adim var. Üç isim soruluyor, ikisi degisiyor ama benim ismim degismiyor. Birileri bunu yaptiriyor. Baskan adayi belirleme konusunda da yaptiriliyor olabilir. Ne kadar dogru sonuç verir onu bilemeyiz. Sonuçlarla ilgili benim bilgim yok. Benim de telefonuma geliyor, oradan biliyorum” dedi.

Adayliginin kesinlestigini de sözlerine ekleyen Bozbey, “Parti meclisinden daha geçmedi ama geçecek. Genel baskanimiz ‘Siz yola revan olun, biz gerekeni yapariz" dedi.

Bursa’ya hizmet için yola çiktigini ve Nilüfer’de Belediye Baskanligi yaptigi dönem basta olmak üzere yasaminin her döneminde Bursa için çalistigini ifade eden Mustafa Bozbey, kentin sorunlarini ve çözüm yollarini çok iyi bildigini söyledi.



Bursa’nin, 3 büyük sehrin ortasinda kentsel sorunlar yumagi içinde kivranan, hava, su ve toprak kirliligine maruz birakilan insanlara umut olmak için yola çiktigini kaydeden Mustafa Bozbey, “Takdir Bursalilarin. Beni göreve layik görürlerse 5 yilda bambaska bir Bursa’da yasama imkani bulacaklar” diye konustu.



"Bursa’nin Sehir Anayasasi’na ihtiyaci var"z

Bursa’nin öncelikle “Sehir Anayasasi” niteliginde bir planlamaya ihtiyaci olduguna dikkat çeken CHP Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mustafa Bozbey, sunlari söyledi; “Bursa’nin tamaminin gerçek anlamda kentsel dönüsüme ihtiyaci var. Su an yapilanlar ne yazik ki kentsel dönüsüm degil. Saglik, kültür, spor, egitim ve sosyal donati alanlari, yesil alanlar, otoparklar, ticaret alanlari bir bütün olarak ele alinarak konutlarla birlikte planlanacak ki; gerçek anlamda kentsel dönüsüm olsun. Günümüzde yapilanlar sadece yogunluk arttirarak bina yenilenmesinden öteye geçemiyor.

Böyle olunca da yogunlugu arttirilan bölgelerde altyapi yetersiz kaliyor. Okullar, yesil alanlar, saglik alanlari, pazar yerleri, otoparklar gibi günlük yasamin olmazsa olmazlari ihtiyaca cevap veremiyor.”

Bursalilarin görev vermesi halinde kentim tüm paydaslarinin katilimiyla, insana öncelik veren bir yaklasimla planlama çalismasi yapilacagini ifade eden CHP Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mustafa Bozbey, “Halkimiz bu çalisma sayesinde öncelikle neyi yapamayacagini bilecek. Sanayicisi, akademisyeni, isçisi, memuru, bürokrati, çiftçisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi, siyasetçisi, bu kentte yasayan kim varsa bütün çevreleri isin içine katacagiz. Ortak akilla planlamada kentin Anayasasini hazirlayacagiz. Mahalleler ve ilçeler arasindaki olumsuz farkliliklari ortadan kaldiracagiz, günlük yasamda firsat esitliginin önünü açacagiz. Unutulmamasi gereken bir gerçek var, ranti ve parayi degil de insanimiza kaliteli kentsel yasam saglamayi amaç edinirsek hep birlikte kazaniriz. Son depremde gördük ki, 1999 depreminden hiç ders almamisiz. Bugün Bursa’da fay hatti üzerine yapilmis konutlar, fabrikalar, hatta kamu binalari var. Planlama yaparken deprem güvenliginden ulasima, rüzgâr koridorlarindan sosyal donati alanlarina kadar bütün Bursa’yi, bütün ilçelerimizle birlikte planlamak zorundayiz. Bu planla birlikte topraga, suya, havaya ve en önemlisi insanimiza, gelecek kusaklara sahip çikacagiz.” dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ndeki ziyaretinde uyusturucu sorununa da deginen Mustafa Bozbey, konusmasini söyle tamamladi;

“Ne yazik ki gençlerimizi, çocuklarimizi her gün artan bir oranda uyusturucuya kurban veriyoruz. Bu gelecegimiz için çok büyük bir sorun ve son dönemde basariyla görev yapan güvenlik güçlerimizin çabasiyla çözüme kavusturamayiz. Güvenlik güçlerimizi, gençlerimiz ve çocuklarimiz için gerekli altyapi yatirimlari yaparak desteklemeliyiz. Her mahallede spor alanlari, kültür ve sanat egitim birimleri, kütüphaneler, resim ve müzik atölyeleri kurarak gençlerimize destek olmazsak, aileleri ve çocuklari egitemezsek, uyusturucunun yayginlasmasini engelleyemeyiz. Göreve geldigimizde çok önem verdigimiz bu sorunu çözmeye yönelik önemli adimlar atacagiz.”

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli ve BGC Yönetim Kurulu üyeleri Fuat Kars, Ihsan Altikardes, Hakan Isikkent, Ahmet Akhan, Tevfik Fikret Sönmez, Mehmet Ali Ekmekçi, Enhar Günes ve Cemal Ekentok ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç ve BGC Idare Müdürü Sedef Isikkent’in katildigi ziyaret yaklasik iki saat sürdü.
Kaynak: İHA