Aydin Sehir Hastanesi'nin Son Durumu Masaya Yatirildi

Aydin’in saglik yapisini güçlendirecek olan Sehir Hastanesi’nde sona yaklasilirken, Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin baskanliginda düzenlenen degerlendirme toplantisinda güncel durum ve ulasim güzergahlari masaya yatirildi.

Aydin Sehir Hastanesi'nin Son Durumu Masaya Yatirildi
Saglik hizmetlerinin daha nitelikli sunulmasi amaciyla Saglik Bakanligi’nin 2020 yatirim programina alinarak 2021 yili Kasim ayinda merkez ilçe Efeler’de insaatina baslanan ve Aydin’i sevk eden degil sevk alan bir il konumuna tasimasi hedeflenen Aydin Sehir Hastanesi’nin yapiminda sona gelindi. Aydin ve Ege Bölgesi’nin uluslararasi kalitede bir saglik kampüsü haline gelmesi beklenen hastanenin güncel durumu Aydin Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin baskanliginda düzenlenen degerlendirme toplantisinda görüsüldü. Aydin Sehir Hastanesi’ne ulasimi saglayacak yol ve alt yapi çalismalari ile yürütülen çalismalarin son durumunun degerlendirildigi toplantida, Aydin Sehir Hastanesi ile ilgili ilk genel sunum da yapildi. Ayrica toplantida imar planlari, yapimina baslanan yol ve sanat yapi insaati, temiz ve atik su ve kanalizasyon sebeke hatlarinin yapimi, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan mevcut yol güzergahi disinda planlanan alternatif yol yapim islemleri ve toplu tasima hizmetlerine yönelik planlamalar, mevcuttaki sulama kanallarinin durumu, elektrik enerji nakil hatlari, internet ve telefon sebeke hatlari, dogalgaz arzina iliskin konular hakkinda istisarelerde bulunuldu.

Toplanti ile ilgili Aydin Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Yapimi hizla devam eden Aydin Sehir Hastanesi insaatinda bugüne kadar yapilan çalismalarin degerlendirildigi toplanti Aydin Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin baskanliginda gerçeklestirildi.

Aydin Sehir Hastanesi ile ilgili ilk genel sunumun da yapildigi toplantida Aydin Sehir Hastanesi’ne ulasimi saglayacak yol ve alt yapi çalismalari ile yürütülen çalismalarin son durumu degerlendirildi” ifadeleri yer aldi.

Vali Yardimcisi Dr. Halil Ibrahim Ertekin baskanliginda düzenlenen degerlendirme toplantisina Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Eser Senkul basta olmak üzere birçok kurumun temsilcileri ve Aydin Büyüksehir Belediyesi daire baskanlari katildi.

Kaynak: İHA