22 Saglik Personeli UMKE'ye Katildi

SAKARYA – Sakarya Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskanligi Afetlerde Saglik Hizmetleri Birimi tarafindan düzenlenen ve 22 saglik personelinin katildigi dört günlük UMKE Temel Egitimi tamamlandi. Teorik egitim ve kamp olmak üzere iki asamadan olusan egitimi basariyla tamamlayan personel için sertifika töreni düzenlendi.

22 Saglik Personeli UMKE'ye Katildi
Programin son günü düzenlenen sertifika törenine Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Serdar Degirmenci, Acil Saglik Hizmetleri Uzmani Erkan Yamaç, Il Ambulans Servisi Bashekimi Uzm. Dr. Necip Gökhan Güner, UMKE egitmenleri ve kursiyerler katildi.

Hasta tasima teknikleri, deprem, patlama, trafik kazasi gibi durumlarda kurtarma teknikleri, arama tarama yöntemleri ve stratejik oyunlarla kriz aninda stratejik çözümler bulmaya yönelik simüle edilen faaliyetleri tamamlayarak UMKE ekibine katilan 22 saglik personeli sertifikalarini aldi.

Sertifika töreninde konusan Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Aziz Ögütlü, UMKE’nin afet ve olagan üstü durumlarda arama kurtarmanin yani sira kurtardigi kisilere yerinde acil saglik hizmeti saglayan özel bir birim oldugunu dile getirerek, gönüllü olarak bu hizmeti vermek için zorlu egitim programini tamamlayarak UMKE’ye katilan saglik personeline tesekkür etti. Sakarya UMKE’nin Ülke çapinda yakaladigi basariya deginen Ögütlü, “Bu is bambaska bir is. Sizler gönüllü olarak afetlerde ve sira disi olaylarda ülkemizde ve ülke sinirlari disinda görev yapiyorsunuz. Bu görevleri basariyla yerine getiriyor, hiç bir zorluk ve güçlükte pes etmeden insanlarin yardimina kosuyorsunuz. Hakkiniz asla ödenmez. Hepinizi bu onurlu görevi yerine getirmek için gönüllü olmanizdan dolayi kutluyorum. UMKE birimimizin her zaman yanindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA