Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ümmet Olma Bilincimizi Her Daim Diri Tutmamiz Lazim'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Ümmet olma bilincimizi her daim diri tutmamiz lazim” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Ümmet Olma Bilincimizi Her Daim Diri Tutmamiz Lazim'
Bir dizi program için dün Rize’ye gelen Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, sabah namazinda Çaykur Ziraat Camii’nde vatandaslarla bir araya geldi. Erbas, ögle saatlerinde cuma namazi için Sahil Camii’ne gitti. Cuma hutbesi irad eden Erbas, Filistin’de yasanan zulme dikkat çekerek, Israil’in Filistin’de kadin-erkek, yasli-bebek ayrimi yapmadan bombalar yagdirdigini ifade etti.

Zalimlere karsi birlige, beraberlige, vahdete dayali iman kardesligini kusanmak gerektigini belirten Erbas, "Üstünlük ne soyda ne irktadir. Gerçek üstünlük Allah’a layikiyla kul olmaktir. Hakiki izzet Islam ile seref bulmaktir. Islam nimetine bagli kalmaktir. Asil kardeslik, ümmet bilinciyle hareket etmektir. Ümmet-i Muhammed olmak, ’Dogrusu ümmetiniz tek bir ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim. Öyleyse bana ibadet edin’ ayetine uyarak tevhide dayali, vahdete dayali Islamiyet’e sarilmaktir. Zalimlere karsi birlige, beraberlige, vahdete dayali iman kardesligini kusanmaktir" ifadelerini kullandi.

“Allah Resulü Hazreti Muhammed’in ümmeti olmak tek yürek, yek vücut olmaktir”

Hazreti Muhammed’in ümmeti olmanin tek yürek, yekvücut olmayi gerektirdigini ifade eden Erbas, “Adaleti ve iyiligi bütün insanlara ulastirmak, zulmü ve kötülügü ortadan kaldirmak için gayret göstermektir. Allah Resulü Hazreti Muhammed’in ümmeti olmak tek yürek, yekvücut olmaktir. Mümin kardesimizi düsmanin insafina terk etmemektir. Onu yalniz ve çaresiz birakmamaktir. Nitekim Peygamber Efendimiz bu hakikati su veciz hadisi serifi ile bütün insanliga ilan etmektedir; ’Müslüman, Müslüman’in kardesidir. Ona zulmetmez, onu düsmana teslim etmez.’ Iste Allah Resulü’nün hadisini hayatimizin her alanina siar edinmek hakiki ümmet olmanin göstergesidir" ifadelerini kullandi.

“Katiller Filistin’de, Gazze’de kadin-erkek, yasli-bebek ayrimi gözetmeksizin masumlarin üzerine zalimce bombalar yagdirmaktadir”

Israil’in Filistin’e canice bomba yagdirdigini belirten Erbas, “Hak ve hukuk tanimayan zalimler, Ümmet-i Muhammed’in daginikligindan cesaret bulmaktadir. Kin ve nefretten beslenen caniler, dünyanin gözü önünde Müslümanlara hayasizca saldirmaktadir. Ümmetin sessizliginden güç alan katiller, Filistin’de, Gazze’de kadin-erkek, yasli-bebek ayrimi gözetmeksizin masumlarin üzerine zalimce bombalar yagdirmaktadir. Bununla da yetinmeyen insafsizlar, insani yardimlara dahi engel olmakta, mazlumlari bir lokma ekmekten, bir yudum sudan mahrum birakmaktadir. Sözde insan haklari savunuculari ise Islam beldelerindeki katliam ve soykirimlara göz yumarak insani degerlerin ayaklar altina alinmasina ses çikarmayarak, zalimlere destek olmaktadir. Öyleyse aziz kardeslerim her türlü ihtilafi ve farkliligi bir kenara birakarak bütün dünya Müslümanlari olarak tüm Islam alemine sesleniyorum. Hepimizin aramizdaki ihtilaflari, farkliliklari bir kenara birakarak Islam kardesliginde birlesmemiz lazim. Tevhid bunu gerektirmektedir, vahdet bunu gerektirmektedir. Inancimiz, ibadetlerimiz, ahlakimiz, bütün söz ve davranislarimizla dinimizi en güzel sekilde temsil edelim” diye konustu.



“Ümmet olma bilincimizi her daim diri tutmamiz lazim”

Ümmet olma bilincinin her zaman diri tutulmasi gerektigini söyleyen Erbas, "Ey Müslümanlar ümmet olma bilincimizi her daim diri tutmamiz lazim. Ey Müslümanlar, imanimizdan aldigimiz gücümüzü, Islam’dan aldigimiz izzetimizi, kardesligimizden aldigimiz kuvvetimizi koruyalim, muhafaza edelim. Iste o zaman ümmet cografyamiz zalimlerin zulmünden, hainlerin ihanetinden kurtulacaktir. Garipler sevinecek, yetimlerin yüzü gülecek, çaresizler çare bulacaktir. Hutbemi Allah Resulü Hazreti Muhammed’in ümmet olma mesuliyetimizi hatirlatan su hadisi serifi ile bitiriyorum. ’Birbirinizle üstünlük yarisi içine girmeyin. Birbirinize haset etmeyin. Birbirinize kin beslemeyin. Birbirinize sirt çevirmeyin. Ey Allah’in kullari kardesler olun" dedi.

Kaynak: İHA