Türkiye Ile Katar Arasinda Ortak Bildiri Ve 12 Anlasma Imzalandi

Türkiye ve Katar arasinda çesitli alanlarda 12 is birligi anlasmasi ile Yüksek Stratejik Komite’nin 9’uncu toplantisina iliskin ortak bildiri imzalandi.

Türkiye Ile Katar Arasinda Ortak Bildiri Ve 12 Anlasma Imzalandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Katar’a düzenledigi resmi ziyaret kapsaminda Katar ve Türkiye arasinda çesitli alanlarda çok sayida anlasma imzalandi. Katar’in baskenti Doha’daki Lusail Sarayi’nda Cumhurbaskani Erdogan ile Katar Emiri Seyh Tamim bin Hamad Al Thani arasindaki görüsmenin ardindan iki ülke arasindaki anlasmalarin imza törenine geçildi. Cumhurbaskani Erdogan ile Al Thani huzurunda 12 is birligi anlasmasi ile Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantisi Ortak Bildirisi imzalandi. "Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti Arasinda Yüksek Stratejik Komite Dokuzuncu Toplantisina Iliskin Ortak Bildiri", Disisleri Bakani Hakan Fidan ve Katar Disisleri Bakani Muhammed bin Abdurrahman Al Thani tarafindan imzalandi. Imzalanan anlasmalar söyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakanligi ile Katar Disisleri Bakanligi Arasinda Karsilikli Çikar Saglayan Konular Hakkinda Siyasi Istisareler Kurulmasina Dair Mutabakat Zapti"na Disisleri Bakani Fidan ve Katar Disisleri Bakani Al Thani imza atti.

"Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanligi ile Katar Kültür Bakanligi Arasinda Kültürel Alanda Is Birligi Mutabakat Zapti’nin Uygulanmasina Yönelik Üçüncü Yürütme Programi 2024-2025", Disisleri Bakani Hakan Fidan ile Katar Kültür Bakani Abdurrahman bin Hamed Al Thani tarafindan imzalandi.

"Türkiye Cumhuriyeti Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Katar Devleti Çalisma Bakanligi Arasinda Çalisma Alaninda Is Birligine Iliskin Mutabakat Zapti"ni Disisleri Bakani Hakan Fidan ve Katar Çalisma Bakani Ali Bin Semih Al Marri imzaladi.

"Türkiye Cumhuriyeti Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü ile Katar Devleti Hayir Isleri Düzenleme Kurumu arasinda Insani Yardim ve Hayir Isleri Alaninda Is Birligi Hususunda Mutabakat Zapti", Disisleri Bakani Hakan Fidan ve Katar Sosyal Kalkinma ve Aile Bakani Meryem Binti Ali Bin Nasir el-Misned tarafindan imza altina alindi.

"Türkiye Cumhuriyeti Milli Egitim Bakanligi ile Katar Devleti’ndeki Lusail Üniversitesi Arasinda Türkiye Türkçesi Ögretim Merkezleri Kurulmasina Iliskin Is Birligi Protokolü"nü Disisleri Bakani Hakan Fidan ve Lusail Üniversitesi Rektörü Ali Bin Fetais Al Mari imzaladi.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasinda Askeri Çerçeve Anlasmasi"na Milli Savunma Bakani Yasar Güler ve Katar Basbakan Yardimcisi ve Savunma Bakani Halid bin Muhammed Al Atiyye imza atti.

"Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Katar Devleti Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Arasinda Bilimsel Is Birligi Için Mutabakat Zapti" ile "Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Katar Devleti Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Arasinda Stratejik Is Birligi Anlasmasi", Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ile Katar Vakfi Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Seyha Hind bint Hamad Al Thani tarafindan imzalandi.

"Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Katar Devleti Iletisim ve Bilgi Teknolojileri Bakanligi arasinda Bilgi ve Iletisim Alaninda Is Birligi Mutabakat Zapti"na Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ile Katar Iletisim ve Bilgi Teknolojileri Bakani Muhammed bin Ali Al Mannai imza atti.

"Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanligi ile Katar Devleti Maliye Bakanligi Arasinda Ortak Is Birligine Iliskin Mutabakat Zapti"ni Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ve Katar Maliye Bakani Ali bin Ahmed Al Kuwari imzaladi.

"Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi ile Katar Ticaret ve Sanayi Odasi Arasinda Yatirimin Tesviki Alaninda Is Birligine Dair Mutabakat Zapti", Cumhurbaskanligi Yatirim Ofisi Baskani Burak Daglioglu ile Katar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Seyh Halife bin Casim Al Sani tarafindan imza altina alindi.

"Türkiye Ihracatçilar Meclisi ile Katar Ticaret ve Sanayi Odasi Arasinda Mutabakat Zapti"na ise Türkiye Ihracatçilar Meclisi ve Katar Ticaret ve Sanayi Odasi yetkilileri imza atti.
Kaynak: İHA