Marmaris Belediye Baskani Oktay Yeniden Aday Oldugunu Açikladi
Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, yeniden belediye baskanligina talip oldugunu açiklayip, aday adayligi basvurusunda bulundu.

31 Mart Mahalli Idareler Seçim çalismalari dahilinde Belediye Baskanligi ve Meclis üyeligi adaylari basvurularini yapmaya basladi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi basvuru sürecini 5 Aralik tarihine uzatinca Mugla’nin Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay bugün yeniden aday oldugunu açikladi.
Marmaris CHP ilçe binasinda yapilan adaylik basvurusunda konusan Oktay ‘ amacimiz huzurlu ve baris içinde bir kent olusturmakti bunu da basardik ‘ dedi.
CHP Marmaris ilçe Baskani Avukat Ömer Bozdemir, Belediye Baskan yardimcilari Ihsan Öztürk, Burak Demirtas, Belediye meclis üyeligi aday adaylari ve Belediye Baskani Mehmet Oktay, basin mensuplari ve parti üyeleri ile basvuru gerçeklesti.
‘Iki iktidara karsi seçim kazandik’
Belediye Baskanligina aday adayi oldugu açiklayan Mehmet Oktay, mesai arkadaslari ile birlikte bu karari aldigini belirterek ‘’ Marmaris Belediye Baskanligina devam etmenin kararini aldik. Bugün de resmi olarak partimizin takvimi içerisinde basvurumuzu gerçeklestiriyoruz, Bes yil önceye dönmek istiyorum. Bizlerin partimiz tarafindan aday gösterilip hangi süreçlerde çalismaya basladigimizi hatirlatmakta fayda var. Malum o dönem bizden seçildigi halde aday gösterilmedigi için partimizden istifa edip karsimiza rakip olan bir yapi ve bununla birlikte o dönemin bizler üyelerimiz tarafindan olusturulmus ilçe yöneticileri de bir anda partiyi bosaltip. Kendi planlari ve bizleri oldukça kötü durumda birakmayi hedef vermislerdi. Partimizin Marmaris’te seçimi kaybetmesini hedeflemisti. Ancak o noktada yani sifirdan diyebilecegimiz durumda partimizi teslim alip öncelikle yeniden ilçemizin örgütlenmesini saglayip akabinde hizli bir sekilde meclis olusturup seçimlere gittik. Biz Cumhuriyet Halk Partisini yeniden örgütleyen ekip olarak iki iktidara karsi seçimi kazandik. Iki iktidar dönemindeki kasit sudur. Bir tanesi o partimizi birakip gidenler hâlihazirda o dönemin belediye yönetimi, digeri de malum iktidarin adayiydi. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi bayragini Marmaris’te dalgalandirmaya devam ettik. Bugün örgüt anlaminda baktigimizda içimizden bir arkadasimizi il baskanligina tasiyacak duruma getirdik. Bunlar sözle, dedikoduyla, lafla olan seyler degil. Istikrarli bir sekilde kendimizi bilerek ve ayaklarimiz yerde bunlarin hepsini gerçeklestirdik’’ dedi.
‘Ulusal boyuttaki felaketler yasadik’
Baskan Oktay konusmasinin devaminda ‘’ 4 buçuk yili askin bir görev süremiz söz konusu. Bakildiginda hakikaten hiçbir dönem yasanmamis seylere maruz kaldik. Basta dünyanin en eski tur operatörünün iflasi, akabinde pandemi, yanginlar, seller, kar, dolu, deprem. Marmaris’te olmadigi halde depremden en çok etkilenen yerlesim bölgelerinden biri olduk. Izmir’de deprem oldugunda hatirlarsiniz. Çok hizli bir sekilde o dönem vatandasimiza hizmet sundugumuz belediye binamiz depreme dayaniksiz oldugu için çok hizli bir sekilde tahliyesini gerçeklestirdik ki o Izmir depreminden sonra muhtemelen yanlis bilmiyorsam tüm Türkiye’de resmi kurumlar içerisinde. En hizli icraata geçen biz olduk. Bundan dolayli olumsuz yansimalari söz konusu oldu’’ seklinde konustu.
‘Ilk uygulamalara imza attik’
Baskan Oktay ‘’Neticede bakildiginda daginik bir dört bes farkli yerde vatandasimiza hizmet üretmeye ugrasiyoruz. Ama bugün geldigimiz noktada ki o süreçte de sözde bizden gözüken illerin her türlü engellemelerine ragmen getirdigimiz noktada birkaç ay sonrasinda tüm birimlerle birlikte. Tek bir noktadan tüm kent yasayanlarin en az 70 sene hizmet edecek, hizmet sunacak yeni belediye hizmet binamizi faaliyete geçiriyoruz. Pandemi döneminde yaptiklarimiz bakildiginda birçok anlamda Türkiye’deki o dönem içerisinde ilk uygulamalara da imza attik. Yanginlarda ki performans ortada. Devaminda geçen kampanya dönemimizde israrla üzerinde durdugumuz bir mevzu vardi. En büyük projeniz nedir? Sunu söyledik. En büyük projemiz kentte huzuru, uyumu, barisi getirmek. Ne mutlu ki bugün buna büyük oranda ulastigimizi söyleyebilirim. Gerek STK’lar, gerek diger kamu kurum kuruluslar herkesle iletisim oldukça iyi durumda. Bunun örnekleme sini en basit haliyle suradan vermek istiyorum hepinize. Bugün bir cenazeye gittiginizde insanlar birbirine selam vermekten çekinmiyor. Geçmiste bunlar yasandi. Hangi dünya görüsüne sahip olursa olsun biz herkesin düsüncesine, dile getirdigi mevzulara saygi gösterdik. Çünkü hedefimiz tamamen kentin hak ettigi yasami sunabilmek’’ dedi.
‘Marmaris’i marka kent haline getirmeye devam ediyoruz’
Baskan Oktay 4 buçuk yillik baskanlik dönemi hizmetlerini anlatirken ‘’Bilimde, sanatta ve sporda çok ciddi çalismalarimiz oldu. Bizlerin hedefi Marmaris’i gerçek anlamda bir marka kent haline getirebilmek. Yaptigimiz tüm çalismalarda bunu öncelik kildik. Hiçbir zaman sahsi hedef pesinde kosmadan. Elbette herkesin kisisel beklentisi, hedefi olabilir. Bunlarin tamamina saygi duyuyoruz. Ancak geldigimiz noktada dedigim gibi bizim ortaya koydugumuz vizyon çok açik ve net. Bu kente katki saglayacak her seye açik olup, kisisel degerlendirme içinde olanlara da her zaman belli bir mesafenizi tuttuk. Kentin önü açik su anda devam eden birçok projemiz söz konusu. Yeni hazirlayacagimiz projeler de söz konusu. Geçtigimiz aylarda birkaç proje ile ilgili yaptigimiz lansmanda da dile getirmistim. Burada tekrar dile getirmekte fayda var. Degerli arkadaslar, sehirler planlarla yönetilir. Bizler elimizdeki planlara göre ilerlemek durumundayiz. Bu anlamda da geldigimizden beri plan kisminda da ciddi çalismalarimiz oldu. Bunlarin tamami bir sekilde süreç isteyen mevzular ama özü itibariyle bir kismini, planlarini tamamladik ve yapim asamasina getirdik. Digerlerinde de ayni sekilde planlar üzerinde çalismalar devam ediyor. Kisaca genel konulara bu sekilde degindikten sonra muhakkak ki basin mensubu arkadaslarimizin da sorulari olacak. Dedigim gibi bizler kendimize güveniyoruz. Her zaman için ayaklarimiz yerde yürüyoruz. Ve benim ve ekibim deki herkesin hiçbir zaman kisisel degil ama kent menfaatine çalismasi artarak devam edecek diyorum‘’ sözlerini kullandi.
Belediye Baskani Oktay basvuru dosyasini CHP Marmaris Ilçe Baskani Ömer Bozdemir’e teslim ederek resmen aday adayi oldugunu açikladi.
Marmaris Belediye Baskanligi için su ana kadar Marmaris Cumhuriyet Halk Partisi’nden Acar Ünlü, Fatma Gebes Çimen, Perrin Helvaci ve Mehmet Oktay aday adayi olduklarini açikladi.
