Karaman'da 'Çocuk Oyun Köyü' Hizmete Açildi

Karaman’da özel çocuklarin kendilerini diger çocuklardan farkli hissetmeyip birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri bir bulusma noktasi olarak düsünülen “Çocuk Oyun Köyü” projesinin “Ana Kucagi” etabi hizmete açildi.

Karaman'da 'Çocuk Oyun Köyü' Hizmete Açildi
Karaman Belediyesinin önemli ve örnek projelerinden biri olan Çocuk Oyun Köyü Ana Kucagi projesi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde hizmete sunuldu. Bin 500 metre kare kapali alana sahip olan sosyal tesiste; kendi alanlarinda uzman psikologlar, hemsireler, sosyal hizmet uzmanlari ve sanat egitmenleri esliginde özel egitime gereksinim duyan çocuklarin gelisimlerine katkida bulunulmasi amaçlaniyor. Tesis içerisinde yer alan sinema, engelli oyun gruplari, bireysel egitim salonlari, kafeterya, fizik tedavi odalari, tv izleme, dinlenme ve aktivite alanlari ile özel çocuklarin kendilerini diger çocuklardan farkli hissetmeyerek hep birlikte eglenip ögrenebilmeleri saglanacak. Üniversite Mahallesi, yeni stadyum yanina yapilan ve 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde yogun katilimla gerçeklesen açilisa Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci’da katildi.

Büyük bir sevgi seliyle karsilanan Kalayci, çocuklar ve aileleriyle tek tek yakindan ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti. Açilisa katilan vatandaslar, bu anlamli proje için Belediye Baskani Savas Kalayci’ya tesekkür ederek bundan sonraki çalismalarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA