Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün'den Yeni Yil Mesaji 'Saglik, Mutluluk Ve Baris Getirsin'

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “2024 yili tüm dünyaya saglik, mutluluk ve baris getirsin” dedi.

Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün'den Yeni Yil Mesaji 'Saglik, Mutluluk Ve Baris Getirsin'
Yeni yila iliskin bir mesaj yayinlayan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, 2023 yilinin Cumhuriyetin 100’yilinin coskuyla kutlandigi bir yil oldugunu belirterek; “Cumhuriyetimizi yeni yüzyilda da daha ileriye tasimak, demokrasi ile taçlandirmak ve çagdas medeniyetler düzeyine ulastirmak için çok daha fazla çalisacagiz” dedi.

“Yurtta baris, cihanda baris”

Ukrayna ve Filistin’de devam eden savaslarda akan kanlarin son bulmasi gerektigine vurgu yapan Baskan Akgün mesajinda su ifadelere yer verdi: “Tüm dünyanin arzu ettigi huzur ve baris ortamina bir önce kavusabilmek adina, yasli, çocuk, sivil demeden öldürülen on binlerce insana yenilerinin eklenmemesi adina 2024 yilinda öncelikli temennimiz baristir. Cumhuriyetimizin kurulus felsefesini olusturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Yurtta baris, cihanda baris’ ilkesi, Türkiye’nin dünya sahnesinde barisin ve huzurun öncüsü olma amacini tasimaktadir. Savaslarin devam ettigi günümüzde de bu ilkenin insanlik için nedenli önemli oldugu bir kez daha anlasilmistir.”

“En aci hatira olarak yüreklerde yer etti”

6 Subat’ta yasanan depremlerin yilin en aci hatirasi olarak yüreklerde yer ettigini belirten Baskan Akgün, “Depremde yasamini yitiren vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir diliyorum. Bir daha böylesine büyük acilar yasamamak temennisiyle; 2024 yilinda sevgili büyük Büyükçekmece ailemle, bütün mesai arkadaslarimla beraber halkimizin refah ve mutlulugu için, sehrimizin gelecegi için çok ama çok daha fazla çalisacagiz. 2024 yili tüm insanliga saglik, mutluluk ve baris getirsin” dedi.

Kaynak: İHA