Rektör Özölçer'den 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Mesaji

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, ‘3 Aralik Dünya Engelliler Günü’ dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Rektör Özölçer'den 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Mesaji
Rektör Özölçer, mesajinda su ifadelere yer verdi: “Bugün, dünya genelinde engelli bireylerin haklarina ve yasamlarina dikkat çekmek, toplumda farkindalik olusturmak amaciyla kutlanan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü bir kez daha birlikte karsiliyoruz. Üniversite olarak, egitim, ögretim, arastirma ve toplumsal sorumluluklarimizi yerine getirirken engelli bireylerin yasam kalitesini artirmak, onlarin üniversite hayatina en iyi sekilde entegre olmalarini saglamak amaciyla çesitli projeler ve düzenlemeler hayata geçirmekteyiz. Üniversitemiz “Engelsiz üniversite” olma yönünde kararlilikla ilerlemektedir. Bu kapsamda 2018 yilindan itibaren YÖK tarafindan düzenlenen Engelsiz Bayrak Ödülleri kapsaminda 14 Turuncu Bayrak (Mekânda Erisim), 4 Yesil Bayrak (Egitimde Erisim), 2 Program Nisanina sahibiz.

Engelli bireylerin hayatlarini kolaylastirmak ve onlara esit firsatlar sunabilmek için her birimizin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmemiz, insan haklarina saygi göstermemiz gerekiyor. Egitim, istihdam, ulasilabilirlik ve sosyal hayatta esitlik saglamak adina atacagimiz adimlar, sadece engelli bireyler için degil, toplumumuzun tüm bireyleri için daha adil ve kapsayici bir gelecek insa etmemize yardimci olacaktir.

Bu vesileyle, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü kutlarken, engelli bireylere ve onlarin ailelerine sevgi, saygi ve destek dolu bir gelecek dilerim.”
Kaynak: İHA