Pençe-Kilit Hareket Bölgesinde Sehit Olan Askerler Için Siirt'te Mevlit Okutuldu

Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sehit olan askerler ve tüm sehitler için Siirt Valiligi tarafindan düzenlenen programda mevlit okutuldu.

Pençe-Kilit Hareket Bölgesinde Sehit Olan Askerler Için Siirt'te Mevlit Okutuldu
15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi Siirt Il Baskanligi tarafindan sivil toplum kuruluslarin temsilcileri, sehit aileleri ve vatandaslarin katilimi ile basin açiklamasi yapildi. vakfin Il Baskani Mehmet Nedim Ayhan, sehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabir, yarali sifa dileginde bulundu. Tek amaci terör seviciligi yapmak, dagdaki hainlere kol kanat germek olan HDP/DEM Partisi’nin milletin degerlerine, insanina, birligine ve bütünlügüne kast etmeye devam ettigini belirten Ayhan, farkli zamanlarda, farkli isimlerle HDP/DEM Partisi’nin alçakligini, hainligini ve kirli emellerini hiçbir zaman gizleyemeyecegini dile getirdi.

"Bizi; Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman diye bölmek isteyen, bu milleti parçalamanin farkli yollarini arayan, hainlikte sinir tanimayanlar her dönem oldu" diyen Ayhan, "Biz kardesligimizi, birligimizi, beraberligimizi sadece bu terör örgütlerine degil, bütün dünyanin gözüne soktuk. Birligimizi ve dirligimizi bozmak isteyenler bilsinler ki; Türk milletinin sahip oldugu bu yüce ruh var oldugu müddetçe, milli birlik ve bütünlügümüze kast edenlerin kirli emelleri, asla ve asla gerçeklesmeyecektir" dedi.

Terör örgütü PKK’nin hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmadigini belirten Ridvan Aldemir isimli vatandas, "Bir Kürt olarak söylüyorum. HDP ve PKK kesinlikle bizim temsilcimiz degildir. Bizim devletimiz var. Gerekirse binlerce sehit daha veririz. Kesinlikle bu tutumu sergilemiyoruz ve HDP DEM partisi bizim temsilcimiz, yani Kürtlerin temsilcisi degildir. Siddetle kiniyoruz. PKK’yi da siddetle kiniyoruz. Allah, kahri perisan eylesin" ifadelerinde bulundu.

Basin açiklamasinin ardindan Kur’an-i Kerim okundu ve dualar edildi. Siirt Valiligi tarafindan Haci Fethi Serin Cami’sinde mevlit programi düzenlendi.

Programda Siirt Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Garnizon Komutani Tuggeneral Gaffar Gören, Il jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarin temsilcileri, sehit yakinlari, gaziler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA