KBÜ 'Bir Damla Da Sen Ol' Su Verimliligi Seferberligine Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in baslattigi "Bir Damla da Sen Ol" parolasiyla yürütülen su verimliligi seferberligine Karabük Üniversitesi (KBÜ) de katildi. Zemini suni çime dönüstürülen “Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yildizli Stadyumu” KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik tarafindan açildi.

KBÜ 'Bir Damla Da Sen Ol' Su Verimliligi Seferberligine Katildi
Zemininin suni çime dönüstürülmesinin ardindan gerçeklestirilen program, akademik personel ile idari personel arasinda yapilan dostluk maçi ile basladi.

Dostluk maçinin ardindan akademik ve idari personeli tebrik eden KBÜ Rektörü Kirisik, burada yaptigi konusmada, "Stadyum suni çim projemizle Sayin Cumhurbaskanimizin baslatmis oldugu ‘Bir Damla da Sen Ol’ parolasiyla yürütülen su verimliligi seferberligine Karabük Üniversitesi olarak biz de dahil olduk. Bu projemizle çim saha için kullanilan günlük 350 ton suyu tamamen tasarruf etmis olmaktayiz. Ayrica çim saha bakim maliyetlerini tamamen ortadan kaldirmis bulunmaktayiz. Suni çim sahanin kendi maliyetini 3-4 sene içerisinde tamamen karsilayacagi görülmektedir. Çim sahanin haftada bir günden fazla kullanilmasi oldukça zordur. Kullanim kolayligi ve yayginligi açisindan üniversite ögrencilerimize, akademik, idari personelimize ve Karabük halkimiza her gün her saat kullanabilecekleri yeni bir spor alani daha kazandirmis bulunmaktayiz” dedi.

Rektör Kirisik, hep beraber kullanabilecek güzel bir sahaya kavusmus olduklarini dile getirerek, “Burayi aktif olarak kullanalim. Personelimizin spora ihtiyaci var, hepimizin ihtiyaci var spora. Burada çesitli programlar yapacagiz. Hasan Dogan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, yeni adiyla Spor Bilimleri Fakültesi olacak. Fakülte olunca daha da güçlenecek. Yeni alimlar yapiyoruz. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuza burada hepimizi kapsayan çesitli etkinlikler, yas gruplarina göre sportif faaliyetler planliyoruz. Burada Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulumuzun aktif rol almasini ve personelimizin spor yapmasi konusunda programlar hazirlamasini insallah bekliyoruz. Sahamiz hem Üniversitemize hem Karabük’e hayirli ugurlu olsun insallah” diye konustu.

Konusmanin ardindan KBÜ Rektörü Kirisik ve beraberindekiler stadin açilisini yapti.
Kaynak: İHA