Zamaninda Okula Gidememislerdi, Simdi Kurslarda Okuma Yazma Ögreniyorlar

Bingöl’ün köylerinde yasayan ve zamaninda okula gitme imkani bulmayan kadinlar, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan okuma yazma kurslarinda egitim görüyor.

Zamaninda Okula Gidememislerdi, Simdi Kurslarda Okuma Yazma Ögreniyorlar
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan tarafindan geçmis yillarda baslatilan “Okumaz Yazma Seferberligi” Bingöl’de Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü koordinesinde devam ediyor. Bu çerçevede çesitli kurslar açan kurum, özellikle köylerde okuma yazma ögrenmek isteyen kadinlara sürekli olarak bu kurslari açiyor.

Merkezde, mahallerde ve köylerde okuma yazma kurslari açildigini belirten Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ömer Sahin, özellikle zamaninda okula gitme imkani bulmamis kadinlar kurslara ilgi gösterdigini aktardi. Sahin, ’’Kurumumuzda ve köylerimizde Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan’in 2018’de baslatmis oldugu okuma yazma seferberligi sonucunda biz kurslarimizi hem merkezimizde hem mahallelerimizde hem de köylerimizde açiyoruz. Özellikle kirsalda zamaninda okula gidememis, okuma yazma imkanini bulamamis annelerimize yönelik kurslarimiz ihtiyaç hissedilen alanda. Bu kurslara kirsalda daha çok ihtiyaç duyuluyor. Vatandasimizin bize ihtiyaç duydugu her yerde kurslarimizi açiyoruz. Köylerimizde okullarimizin açik olup olmamasina bakmaksizin usta ögreticimizle, ögretmenlerimizle vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu her köyde okuma yazma kurslarini açiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA