AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi '(Belediye Baskan Adaylari) Ay Sonu Itibariyle Söylenmisti Ama Biraz Esneyebilir'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, belediye baskanlarinin adaylarinin açiklanmasina iliskin, “Ay sonu itibariyle söylenmisti ama biraz esneyebilir. Çünkü teskilatlarimiz buraya geliyor. Teskilatlarimizin gelmesiyle birlikte bu istisareleri yapiyoruz. Dolayisiyla takvimde bir esneme olabilir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde açiklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularini yanitladi. Çelik, Cumhurbaskani Erdogan’in bu hafta AK Parti Genel Merkezi’nde yogun bir mesaisi oldugunu ve geçen haftada ayni sekilde mesainin devam ettigini belirtti.

Çelik, seçim hazirlik anlaminda teskilatlarin davet edilerek istisareleri sürdürme seklinde çalismalarin devam ettigini, illerdeki degerlendirmelerin teskilatlarla masaya yatirildigini ifade etti.

Vatandaslarin taleplerinin kapsamli bir sekilde ele alindigina isaret eden Çelik, “Bunun yani sira da teskilatlarimizin önümüzdeki seçimlere hazirliklar anlaminda ne sekilde ki hazirliklar yaptiklari, burada eksik görülen varsa onlarin tamamlanmasi ve bu seçimlerden Cumhur Ittifaki’nin en güçlü sekilde için her boyutuyla bütün bu çalismalar degerlendirilmis oluyor” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’in illerle istisaresinin devam ettigini söyleyen Çelik, “Bugün de 4 ille bu istisare tamamlanmis olacak. Bugünle birlikte Ankara, Adana, Izmir, Istanbul Balikesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon’la birlikte bugün bütün bu çalisma buraya kadar tamamlanmis olacak. Ayni sekilde Cumhurbaskanimizin takdirlerine bagli olarak diger illerle de önümüzdeki günlerde bu çalismalar devam edilecek. Teskilat baskanligimiz arkadaslarimizi sayin genel baskanimizin cumhurbaskanimizin takvimine göre buraya davet ediyorlar ve derinlemesine bir istisare gerçeklesiyor. Simdiye kadar arkadaslarimizin yaptigi degerlendirmeler neticesinde teskilatlarimizin güçlü bir sekilde seçimlere hazirlandigi ve bu seçimlerden Cumhur Ittifaki’nin en güçlü sekilde çikmasi için illerde Cumhur Ittifaki’nin birlik ve beraberligini koruyacak sekilde çalismalarini, temaslarini sürdürdüklerini degerlendiriyoruz. Tabii genel seçimlerden sonra bu yerel seçimlerle birlikte bütün bu basarilarin tamamlanmasi, taçlanmasi bakimdan bunu son derece önemli görüyoruz. Türkiye’nin bu seçimden sonra da çok önemli gündemleri olacak. Bütün o gündemlere bu büyük basariya imza atmis olarak devam ediyoruz” diye konustu.



“Cumhurbaskanimiz Gazze’de bu soykirima imza atanlarin bu soykirimi gerçeklestirenlerin cezalandirilmasi yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek uluslararasi düzeydeki temaslarina devam ediyor”

Cumhurbaskani Erdogan’in yogunluk içerisinde dis siyasetinde en önemli maddesinin Gazze oldugunu ve bu konuda temaslarin sürdügüne dikkat çeken Çelik, “Zaten yaptigi temaslari sizle paylasiyoruz. O temaslar çerçevesinde Gazze’deki bu insanlik disi bir durumun sona ermesi iki devlet çözüme giden yolun açilmasi ayni zamanda da Gazze’de bu soykirima imza atanlarin bu soykirimi gerçeklestirenlerin cezalandirilmasi yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek uluslararasi düzeydeki temaslarina devam ediyor. Simdiye kadar da görüldügü gibi Cumhurbaskanimizin aldigi bu inisiyatif çerçevesinde bütün bu görüstügü devlet baskanlariyla yakin istisaresi devam edecek. Ve Gazze’deki bu insanlik disi durumun sona erdirilmesi ve sorumlularin cezalandirilmasi yönündeki diplomasi devam edecek. Ayni sekilde ve tabii esas olan bütün bu insanlik disi durum sona erdikten sonra iki devlet de çözüme giden yolun açilmasi seklinde olacak” ifadelerine yer verdi.

Çelik, iç siyasetle ilgili Cumhurbaskani Erdogan’in deprem illeriyle ilgili Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin yaptigi çalismalari yakindan takip ettigini bildirdi.

“Ay sonu itibariyle söylenmisti ama biraz esneyebilir bu”

Bir gazetecinin belediye baskan adaylarinin ne zaman açiklayacagina yönelik ve Cumhurbaskanin Erdogan’in ’Aralik ayinin sonuna dogru birinci derecede büyüksehirlerimizin adaylarini açiklayacagiz’ sözlerine iliskin soru üzerine Çelik, “Ay sonu itibariyle söylenmisti ama biraz esneyebilir bu. Çünkü teskilatlarimiz buraya geliyor. Teskilatlarimizin gelmesiyle birlikte bu istisareleri yapiyoruz. Dolayisiyla takvimde bir esneme olabilir. Zaten vaktimiz var, acelemiz yok. Burada önemli olan seçimlere rahat bir sekilde hazirlanabilecek sekilde bütün bu istisarelerin en derin istisare anlaminda yapilmasi. Simdiye kadar biliyorsunuz arkadaslar ileride çesitli ilçelerle ilgili de olmak üzere temayüller yapildi. O temayüllerden sonra simdi bu genel merkezde daha derin bir istisare gerçeklestirilerek bütün bu seçime hazirlik, vatandaslarimizin degerlendirmeleri, vatandaslarimizin ilettigi talepler, istekler. Bu genel merkezimizi de bu sekilde de degerlendirilmis, not alinmis oluyor. Dolayisiyla biraz vaktimiz var. Biraz küçük bir revizyon yapabiliriz açiklamayla ilgili. Biz bir yandan da tabii ki biliyorsunuz her seçimde seçim beyannamesi hazirliyoruz. Seçim beyannamesiyle ilgili çalismalarimizi devam ettiriyoruz. Bunun yani sira bir seçimde yaptigimiz bütün faaliyetlerle ilgili farkli birimlerimiz kendine düsen, kendi üzerine düsen faaliyetleri hazirliklari yapmaya devam ediyoruz” seklinde konustu.



"Cumhur Ittifaki açisindan bir sorun yok"

"Cumhur Ittifaki’nda Cumhurbaskanimizin, Genel Baskanimizin ve MHP Genel Baskani Sayin Devlet Bahçeli’nin talimatlariyla olusmus heyetler ara görüsme verimli bir sekilde devam ediyor" ifadelerini kullanan Çelik, "Arkadaslarimiz gerçekten çok yogun bir emekle ve tam bir isbirligi içerisinde bunu gerçeklestiriyor. Bu bahsettiginiz illerle ilgili bu müzakereler sona erip liderler son karari verdikten sonra bu zaten açiklanacaktir. Nihayetinde bütün bu komisyon çalismalarini yapiyor. En son liderlere arz edilecek ve o sekilde gidecek. Zaman zaman bir takim yansiyor haberlere ‘Surada sorun var, burada sorun var’. Bunlar müzakerenin dogasiyla ilgili seyler. Geçen gün Devlet Bahçeli de açikladi.

‘AK Parti ile MHP arasinda çözülmeyecek sorun yoktur.’ dolayisiyla gayet verimli karsilikli anlayis içerisinde sorun alanlarini giderip is birligi alanini büyütecek sekilde yapiliyor. Cumhur Ittifaki’nin diger bilesenleriyle ilgili olarak da sayin genel baskanimiz, Cumhurbaskanimiz biliyorsunuz o liderlerle görüstü. Orada tabii ortaya çikan sonuçlar var. O sonuçlar çerçevesinde buradaki genel merkezimiz o sonuçlari degerlendiriyor. Onlar da yakin zaman içerisinde sekillenecekler. Dolayisiyla burada Cumhur Ittifaki açisindan bir sorun yoktur. AK Parti’yle MHP arasindaki görüsmeyi yürüten iki heyet de son derece deneyimli arkadaslarimiz Cumhur Ittifaki’nin ilkelerini, ruhunu koruyacak, basarisini gözetecek sekilde bu çalismalari yapiyorlar. Bizim açimizdan bu alanda herhangi bir sorun yok. Gayet verimli bir isbirligi devam ediyor. Tabii seyi bilemiyorum. Yani heyetlerin simdi görüsme takviminde kaç tane konulari kaldi? Simdi bunun bir siniri yok. Yani önemli olan zaten hani yavas yavas da seye dogru geliyoruz. Sona dogru geliyoruz. Ama tabii konu kalirsa bir kere daha görüselim. Netlestirelim derse devam edebilir ama konular tamamlanirsa biter. Yani orada bir kati bir tutum söz konusu degil” açiklamasinda bulundu.

"CHP degil hiçbir siyasi partinin genel baskanina yakismayacak bir degerlendirme biçimi bu"

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Milli Savunma Bakani Yasar Güler’e sözlerinin hatirlatilmasi üzerine Çelik, "CHP Genel Baskaninin Yasar Güler’e yönelik ifadeleri gerçekten kendisinin CHP Genel Baskani olarak ne kimseye akil verecek bir hali var, kimsenin aklini basina getirecek bir tutumu olmasi gerekir. Son derece yakisiksiz yani CHP degil hiçbir siyasi partinin genel baskanina yakismayacak bir degerlendirme biçimi bu. Bir kere üslup olarak yanlis oldugu gibi, sokak agizi bile demeyecegimiz bir üslup. Tabii üzücü olan sudur. Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti, demokrasi hayatimizda uzun zamandir cumhuriyetin kurulusundan beri var olan bir parti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üslubun bu noktaya gelmis olmasi, aslinda Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren vatandaslarimizi da rahatsiz eden inciten bir durum yani böyle bir üslup olmaz” dedi.



"Emir komuta zincirinin disina çikan disiplinsizlik anlamina gelen herkesin kendi basina buyruk gibi davranacagi bir sey söz konusu olamaz"

Konuya iliskin sözlerine devam eden Çelik, sunlari kaydetti:

“Tegmenler arasi tartisma diye bir konudan bahsedilerek veriliyor. Simdi bir kere sunu belirtmek lazim. Türk Silahli Kuvvetleri’nde Atatürk’ün aziz hatirasina saygi esastir. Atatürk’ün hatirasina saygidan asla taviz verilmez. Buna karsi bir durum olursa bu derhal cezalandirilir. Türk Silahli Kuvvetleri açisindan bu esas, Atatürk silahli kuvvetlerinin ebedi baskomutanidir. Tabii eger istenmeyen bir durum olmussa begenilmeyen bir durum olmussa da buna herhangi bir tegmenin kendiliginden müdahale etmesi diye bir sey söz konusu olamaz. Emir komuta zinciri içerisinde Türk Silahli Kuvvetleri’nin gelenekleri, hukuk kurallari içerisinde birtakim emre itaatsizlik ya da yanlis bir konu varsa bunun nasil düzeltilecegi, hangi islemlerden geçecegi bellidir. Dolayisiyla ne Atatürk’e saygisizliga müsaade edilir ne de herhangi bir sekilde biz buna müdahale ediyoruz diye disiplinsizlik ortaya çikmasina müsaade edilir. TSK’nin gelenekleri belli ki yaziliminin esasi disiplindir. Türk Silahli Kuvvetleri dünya ordulari içerisinde disipliniyle övünen ve bunu da hak eden bir ordudur. Dolayisiyla orada emir komuta zincirinin disina çikan disiplinsizlik anlamina gelen herkesin kendi basina buyruk gibi davranacagi bir sey söz konusu olamaz.”

“CHP Genel Baskani’nin anlamadigi konularda konusmamasi gerekir”

TSK içerisinde bir takim gruplasmalar oldugu iddialarina iliskin Çelik, “Türk Silahli Kuvvetleri bir bütün. Ve emir komuta zinciri içerisinde hareket ediyor. Onun disinda hiçbir olusuma, hiçbir yapiya, hiçbir sekilde müsaade edilmez. Iyi niyetli yaklasim nedir? Elinizde bir bilgi varsa, bir belge varsa bunu tutarsiniz sayin bakanimizla paylasirsiniz, sayin bakanimiz da Türk Silahli Kuvvetleri’nde böyle bir durumun gelen bu bilgiyi, bir siyasi partiden geliyorsa tabii degerlendirir. Varsa bir sey üzerine gidilir. Ama bunun disinda biz ‘ya aklinizi basiniza alin ya da aklinizi basiniza getiririz’ gibisinden böyle bir yakisir üsluptur. O üslup sadece sahibinin alnina yaziyor. Baska kimse de bu üslubu ciddiye almaz. Medeni bir sekilde, medeni bir üslupla söyleyecegi bir sey varsa bunu söyler ki Savunma Bakanimiz TSK’ya komuta etmis, Genelkurmay Baskanligi yapmis, ta çekirdekten yetismis ve bugün de Savunma Bakanligi olarak bu görevleri basariyla icra eden bir bakanimizdir. Dolayisiyla CHP Genel Baskani’nin anlamadigi konularda konusmamasi gerekir. Tekrardan kendilerini zaman zaman bu vesayet zamanlarindan kalma sekilde memleketin sahibi, herkese emir ve talimat verecek konumda görüyorlar. Onlar önce parti içi meselelerini halletsinler. Sonra diger konulardaki üsluplarini düzeltmeye baksinlar” seklinde konustu.



"Maalesef Istanbul Belediye Baskani Istanbul’a hizmet disinda her sey ile aniliyor"

Bir gazetecinin "Imamoglu’nun diger siyasi partilerin iç isleyislerine müdahil oldugu konusuluyor. Aksener’in ‘savassa savasa varim’ ifadesinin bununla ilgili oldugu belirtiliyor, degerlendirmeniz nedir?" sorusuna Çelik su sekilde cevap verdi:

"Tabii IYI Parti’yle CHP arasindaki tartisma Türk siyasi tarihi açisindan ibretlik bir tartisma. Yani daha birkaç ay evvel Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorlardi. Sayin Aksener’in cumhurbaskani yardimcisi. Hatta Cumhurbaskani adayi olarak önerdigi isimlerle bugün içine düstügü durum karsilikli oran ya da onlarin Cumhurbaskani Yardimcisi olarak kendilerini öneren Sayin Aksener’e karsi kullandiklari üslup gerçekten ibretlik bir üslup. Biz o zaman da söylemistik. ‘O altili masa yedili masa bu kadar cumhurbaskani yardimcisi gibi bir üslupla memleket yönetilmez’ demistik. Siyasi parti de yönetilmez. Dolayisiyla o masanin ne kadar islevsiz bir masa oldugu ortaya çikti. Simdi tabii siyasi parti diyor ki ‘bizim cumhurbaskani yardimcisi olarak önerdigimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye baskani olan isimler bizim partimizin iç islerine karisiyor’ diyor. Maalesef Istanbul Belediye Baskani Istanbul’a hizmet disinda her sey ile aniliyor bir tek Istanbul’a hizmetle anilmiyor. Bugün gelinen daha düne kadar sandik sonuçlari ortaya çikmadan bile çikip seçim sonuçlarini ilan ediyorlardi. Kemal Kiliçdaroglu’nu cumhurbaskanini ilan edip, kendilerinin cumhurbaskani yardimcisi olarak ilan ediyorlardi. Gençlere seçimi kazan diye video çekip sosyal medyada yayinliyorlardi. Dolayisiyla böyle bir siyasetsizlik, böyle bir politikasizlik, onlarin kendini baglar ama sonuçta dedigim gibi artik bu millete saygisizlik asamasina gelmistir. Bu düzeyde olmasi. Daha 5 ay evvel milletin önüne çikip topluca poz veriyordunuz. Bugün gelinen noktadayiz en agir ifadelerle bu süreç yürütülüyor. Dolayisiyla belediye baskanini bir belediye baskaninin belediye baskanligi disindaki her iste bu kadar anilmasi bir tek Istanbul’a hizmetle anilmamasi da enteresan bir süreç takip edilmesi gereken bir durum ortaya çikariyor. Sonuç olarak arkadaslar siyasete millete yaslanarak yapilir. Milletin destegiyle yapilir ve millet için yapilir.”
Kaynak: İHA