Özel Ögrenciler Asirlik Teknikle Hali Dokuyor

Bingöl’de Özel Egitim Uygulama Okulu’nda açilan el sanatlari atölyesinde özel ögrenciler, asirlik teknikle hali dokuyor.

Özel Ögrenciler Asirlik Teknikle Hali Dokuyor
Bingöl Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Özel Egitim Uygulama Okulu, özel ögrencilere çesitli egitimler vererek gelisimlerine katki sagliyor. Okulda geçtigimiz yillarda açilan el sanatlari atölyesi, ögrencilerin el becerilerinin gelismesi ve sosyallesmesi açisindan büyük önem tasiyor. El sanatlari atölyesinde özel ögrenciler, asirlik teknikle ilmek ilmek hali dokuyor. Ögretmenlerin esliginde egitim alan ögrenciler, hali dokumasi yaparken hem renkleri hem sayilari hem de konsantre olmayi ögreniyor.

Ögrencileri hali dokumasi yaparken önemli gelisimler gösterdigini belirten Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Tokus, “Özel Egitim Uygulama Okulu 3 kademeden olusmakta. Birinci kademede ilkokul düzeyindeki ögrencilerimiz egitim görmekte, ikinci kademe ortaokul, üçüncü kademe ise lise düzeyinde egitim görüyor. Toplamda 126 ögrencimiz var. Bu ögrencilerimizi evlerinden alip okulumuzda egitimlerini verdikten sonra tekrar evlerine gönderiyoruz. Okulumuz içerisinde farkli atölyelerimiz bulunuyor. Bu atölyelerimizden biri de el sanatlari atölyemiz. El sanatlari atölyemizde ögrencilerimizle birlikte geleneksel el sanatlarimizdan olan hali dokumasi yapiliyor. Çocuklarimiz hali dokumasi yaparken en basta sosyallesiyorlar, parmak motor kaslari gelisiyor, kollari, zihinleri gelisiyor. Sayilari ögreniyorlar burada, renkleri ögreniyorlar, nasil dokuyacaklarini ögreniyorlar. Bu tabii ki diger derslere de yansiyor. Burada kaç ip dokuyacagini bilen bir ögrenci, matematik dersinde basarili oluyor. Öz denetimleri gelisiyor, bagimsiz hareket edebiliyorlar. Bagimsiz hareket etmeleri de onlarin sosyallesmesi açisindan çok önemli bir unsur oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA