Cizre'de Egitim Sorunlari Masaya Yatirildi
Sirnak’in Cizre Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün organize ettigi ’Ögretmen Bulusmalari’ çerçevesinde ögretmenlerle bir araya gelen Ilçe Milli Egitim Müdürü Sahan Ike, ilçenin egitim sorununu masaya yatirip çözüm ve öneriler hakkinda bilgi alisverisinde bulundu.

Çesitli branslardan yaklasik 1000 ögretmen ile bir araya gelen Milli Egitim Müdürü Ike; istisare toplantilarinda meslektaslarinin alanlarina dair fikir, öneri ve beklentilerini dinledi. Toplantinin öne çikan önemli gündem maddelerinden; Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Cizre Egitimde Basariyi Izleme Artirma ve Rehberlik (CEBIR) çatisi altinda toplanan projelerin yani sira Cizre’nin kültürü ve tarihinin ögrencilere tanitilmasi hedeflenen Köklerimiz Mirasimiz Projeleri hakkinda da bilgiler aktarildi.
Akademik alandaki çalismalara deginen Cizre Ilçe Milli Egitim Sahan Ike,“Egitim ögretim süreçlerine iliskin ihtiyaç duyulan konularda sahanin asil sesi olan ögretmenleri dinlemek bizim için basariyi getirir. Gelecek nesilleri yeni beceriler ve degerlerle donatmanin yolu da egitimden geçer. Bu tür toplantilarla egitime dair yapilan ve yapilmasi planlanan sorunlari gündeme getirip sorunlarin çözülmesine vesile olmasini amaçliyoruz. Ögretmen arkadaslarimizin bulunduklari okullarda yasadiklarinin nabzini tutmak ve onlarin tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.
Sube müdürlerinden Selman Çiftçi ve Ahmet Gümüs de kendi sorumluluk alanlarina dair yapilan çalismalara deginerek bu toplantilarin verimli geçtigine dikkat çekti.
Ilçe zümre baskanlarinin da söz aldigi toplantilarin 2. dönemde de istisareye dayali bir anlayisla devam edileceginin mesaji verildi.
