Alanya Üniversitesi Ögrencileri Madalyalarla Döndü

Alanya Üniversitesi ögrencileri, Türkiye Asçilar Federasyonu tarafindan bu yil 20’ncisi düzenlenen Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri’nden 6 farkli bransta 4 altin, 1 bronz ve 1 gümüs madalya ile döndü.

Tuzla Marina’da düzenlenen festival, dünya lezzetlerini ve modern Türk mutfagina ait enfes tatlari Istanbul’da bir araya getirdi. Gastronomi dünyasinin önde gelen ülkeleri, federasyonlari ve dernekleri, festivale büyük bir ilgiyle katildi.

Türkiye’nin gastronomi alanindaki öncü isimleri, birbirinden yetenekli ögrencilerin ve profesyonellerin yaristigi bu büyük organizasyonda bir araya geldi. Dünyanin dört bir yanindan gelen gastronomi uzmanlari, festivalde kendi alanlarindaki en son trendleri ve lezzetleri paylasarak etkinligi zenginlestirdi.

“Büyük basarilarin kapilari aralandi”

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Esra Mankan, katildiklari yarismanin detaylari ve alinan dereceler hakkinda bilgiler paylasti. Alanya Üniversitesi ögrencilerinin elde ettigi 4 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalyanin, büyük bir basari örnegi oldugunu vurgulayan Doç. Dr. Mankan, “2023 yili bitmesine günler kala, Istanbul’daki uluslararasi yarismada ögrencilerimiz önemli basarilar elde etti. Yilin En Iyi Üniversite Ekip Yarismasinda ögrencilerimizden Meded Kaygusuz, Eren Uygar Uysal, Melik Alkin Gökçen altin madalya ve Üniversite Düzeyi Asçi Balik Yarismasinda ögrencimiz Mikail Aplarslan altin madalya aldi. Yine Üniversite Düzeyi Makarna Yarismasinda ögrencimiz Mustafa Eren Karakaya gümüs madalya alirken Üniversite Düzeyi Asçi Ana Yemek Yarismasinda ögrencimiz Mikail Alparslan altin madalya almaya hak kazandi. Üniversite Düzeyi Pratik Pizza ve Pide Yarismasinda ögrencimiz Mikail Alparslan bronz madalya aldi. Yilin Altin Genç Sefi yarismasinda ögrencimiz Eren Uygar Uysal altin madalya aldi. Gastronomi alanindaki yarismalar, ögrencilerimizin özgüvenlerini pekistirmeleri, sektöre uyum saglamalari için önemli bir tesvik aracidir. Ayni zamanda sektörü tanimalari ve networklerini gelistirmeleri açisindan da büyük bir firsat sunar. Bu basarilar, üniversitemizin gastronomi alanindaki gücünü ve kalitesini ortaya koymaktadir. Alanya Üniversitesi üst yönetimine, bu alandaki basarilarimiza verdikleri destekten dolayi tesekkür ediyoruz. Ögrencilerimizi üstün gayretlerinden ötürü gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Alanya Üniversitesi Asçilik Programi Ögretim Görevlisi Erman Bas, yarisma süresince ögrencilere sagladiklari destek nedeniyle Alanya Üniversitesi mütevelli heyetine ve Alanya’nin yerel isletmelerine tesekkür etti. Bas, yaptigi açiklamada, "Bu tür organizasyonlarda gösterilen destek, ögrencilerimizin yeteneklerini sergilemelerine ve kendilerini gelistirmelerine önemli bir katki sagliyor. Is birligi ve dayanisma ruhu, gastronomi alaninda daha büyük basarilarin kapilarini araliyor. Alanya Üniversitesi olarak bu tür etkinliklerde daha nice basarilar elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.



“Ödül, yeni basarilarin habercisi”

20. Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri" Yarismasi’nda altin madalya kazanan ögrenciler, ortak duygu ve düsüncelerini su ifadelerle dile getirdi: “Yarismanin ön hazirlik sürecinde üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner, Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Y. Birol Saygi, Bölüm Baskanimiz Doç. Dr. Esra Mankan ve Ögretim Görevlimiz Erman Bas çok büyük destek oldu. Bize duyulan bu güveni bosa çikarmadik. Kazandigimiz altin madalyalar, bu alandaki ilk yarismamiz birlikte elde ettigimiz ve birincilikle taçlandirdigimiz ilk madalyalar. Derin bir gurur ve tarifsiz bir mutluluk içindeyiz. Bu basari sadece kisisel bir zafer degil; bir takim halinde üniversitemizi en iyi sekilde temsil ettik. Bu basari yeni baslangiçlarin habercisi ve gelecekteki gastronomi yolculugumuz için güçlü bir motivasyon kaynagidir.”
Kaynak: İHA