Meyve Ve Sebzeler Onun Elinde Sanat Eserine Dönüsüyor

Yozgat Belediyesi tarafindan düzenlenen 22. Uluslararasi Sürmeli Festivali çerçevesinde Yozgat’a gelen Celal Dönmez, basta bal kabagi olmak üzere birçok sebze ve meyveyi sanat eserine dönüstürüyor.

Meyve Ve Sebzeler Onun Elinde Sanat Eserine Dönüsüyor
Yozgat Belediyesince 22. Uluslararasi Sürmeli Festivali çerçevesinde düzenlenen Gastronomi Günlerinde birbirinden önemli sefler, Yozgat’in yöresel lezzetlerini ziyaretçiler ile bulusturuyor. Çesitli etkinlikler ve yarismalarin da düzenlendigi Gastronomi Günlerinde, Antalya’dan gelen 52 yasindaki Celal Dönmez’in ürünleri de dikkat çekiyor. Çocuk yasta kendi imkanlariyla ögrendigi sanatini çesitli illerde düzenlenen festivallerde mevsimine göre sebze ve meyvelere isleyerek sanat eserine dönüstüren Dönmez, birçok figürü vatandasin begenisine sunuyor.

Herhangi bir yapistirma ya da ekleme olmadan sadece yan keski ve biçakla isledigi sebze ve meyvelerden sanat eseri ortaya çikaran Dönmez, özellikle bal kabagi ve karpuz gibi meyveleri islerken hayalindeki figürleri ortaya çikardigini söyledi.



“7 yasindan itibaren bu sanatla ugrasiyorum”

Emekli olduktan sonra illerde düzenlenen festivallere katilarak sanatini yöre insaniyla bulusturdugunu söyleyen Dönmez, 35 yildir dekor isleriyle ugrastigini belirtti.

Dönmez, “7 yasindan itibaren tablo ve çizim isleriyle ugrasiyorum. Çesitli alanlarda sampiyonluklarim da var. Çikolata, sebze ve meyve dekorlari olsun. Bu çizimleri yaparken her seyi içimde barindiriyorum, hayalimdeki ürünleri yansitiyorum. Mesela saçlarini islerken bir kuaför edasiyla çalisiyorum, masa sandalye resmi çizerken marangoz edasiyla çalisiyorum. Burada bal kabaklariyla sanat eseri yapiyoruz, Yozgat halkina görsel sölen sunmak için” dedi.

“Sanatimi Yozgat halki için isliyorum”

Sanatini kendisi ögrendigini ve gelistirdigini de belirten Dönmez, “Antalya’da yasiyorum, emekli oldum ve su an sadece festivallere katiliyorum. Burada festivale bir katki sunmak istiyoruz. Vatandaslar çok ilgi duyuyor, sanatimi nasil ögrendigimi nasil yaptigimi soruyorlar. Bugün de Yozgat’a geldim, bütün halkin görmesi için onlar için isliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA