Meyve Ve Sebzeler Onun Elinde Sanat Eserine Dönüsüyor
Yozgat Belediyesi tarafindan düzenlenen 22. Uluslararasi Sürmeli Festivali çerçevesinde Yozgat’a gelen Celal Dönmez, basta bal kabagi olmak üzere birçok sebze ve meyveyi sanat eserine dönüstürüyor.

Herhangi bir yapistirma ya da ekleme olmadan sadece yan keski ve biçakla isledigi sebze ve meyvelerden sanat eseri ortaya çikaran Dönmez, özellikle bal kabagi ve karpuz gibi meyveleri islerken hayalindeki figürleri ortaya çikardigini söyledi.
“7 yasindan itibaren bu sanatla ugrasiyorum”
Emekli olduktan sonra illerde düzenlenen festivallere katilarak sanatini yöre insaniyla bulusturdugunu söyleyen Dönmez, 35 yildir dekor isleriyle ugrastigini belirtti.
Dönmez, “7 yasindan itibaren tablo ve çizim isleriyle ugrasiyorum. Çesitli alanlarda sampiyonluklarim da var. Çikolata, sebze ve meyve dekorlari olsun. Bu çizimleri yaparken her seyi içimde barindiriyorum, hayalimdeki ürünleri yansitiyorum. Mesela saçlarini islerken bir kuaför edasiyla çalisiyorum, masa sandalye resmi çizerken marangoz edasiyla çalisiyorum. Burada bal kabaklariyla sanat eseri yapiyoruz, Yozgat halkina görsel sölen sunmak için” dedi.
“Sanatimi Yozgat halki için isliyorum”
Sanatini kendisi ögrendigini ve gelistirdigini de belirten Dönmez, “Antalya’da yasiyorum, emekli oldum ve su an sadece festivallere katiliyorum. Burada festivale bir katki sunmak istiyoruz. Vatandaslar çok ilgi duyuyor, sanatimi nasil ögrendigimi nasil yaptigimi soruyorlar. Bugün de Yozgat’a geldim, bütün halkin görmesi için onlar için isliyorum” diye konustu.
