Artvin'de Model Uçak Kursuna Yogun Ilgi

Artvin’de Türk Hava Kurumu (THK) tarafindan verilen ‘Model Uçak’ kursu özellikle ögrencilerden yogun ilgi görüyor.

Artvin'de Model Uçak Kursuna Yogun Ilgi
Türk Hava Kurumu, Halk Egitimi Merkezi ve Milli Egitim Müdürlügü is birliginde çocuklara havaciligi sevdirmek, el becerileri ve zihinsel gelisimlerini desteklemek üzere Yeni Mahalle Ortaokulunda ‘Model Uçak Kursu’ açildi.

Yogun talep üzerine ikinci kez açilan kursta 5 ve 6’nci sinif ögrencileri, Türk Hava Kurumu tarafindan gönderilen parçalari birlestirerek model uçak yapmayi ögreniyor.

Kurs egitmeni Mevlide Simsek öncülügünde açilan kursta egitim alan ögrencilere, kurs sonunda THK tarafindan hazirlanan Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika da verilecek.

Kurs egitmeni Mevlide Simsek yaptigi açiklamada, Türk Hava Kurumunun vermis oldugu kurslarda yas sinirinin olmadigini hatirlatarak Halk Egitimi Merkezi öncülügünde model uçak yapimi kurslarinin devam ettigini söyledi.



Simsek "Suan Yeni Mahalle Orta Okulunda kurs vermekteyiz. Kurs 5. ve 6. siniflara verilmektedir. Malzemelerimizi Türk Hava Kurumu göndermektedir. Amacimiz çocuklara ve gençlere havaciligi sevdirmek. Yaptigimiz modelin adi ATA modelidir” dedi.

Kursa katilan 5. sinif ögrencisi Sümeyye Yüce, “ Okulumuzda model uçak kursu açildi. Ben de buraya gelmek istedim ve burada çok güzel seyler ögrendik. Ilk önce tahtayla böyle yapistirdik sonra kanatlarini yaptik. Sonra da süslemesini yaptik. Böyle model uçak oldu ve bütün ögretmen ve ögrencilere tesekkür ederim“ diye konustu.

Kaynak: İHA