Eski Yalova Belediye Baskani Vefa Salman'a 2 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Eski Yalova Belediye Baskani Vefa Salman ve dönemin Baskan Yardimcisi Ilyas Özdemir ve memur Erkam Ilaslan ihaleye fesat karistirma suçlarindan 2 yil 6 ay hapis cezasina çarptirildi.

Eski Yalova Belediye Baskani Vefa Salman'a 2 Yil 6 Ay Hapis Cezasi
Yalova 5. Asliye Mahkemesi’nde ihaleye fesat karistirma suçlamasiyla görülen davada saniklar eski Yalova Belediye Baskani Vefa Salman, dönemin Baskan Yardimcisi Ilyas Özdemir ve memur Erkam Ilaslan ile ilgili karar açiklandi. Iddia makami, saniklarla ilgili mütalaasinda, Ugur Mumcu Kültür Merkezi’nde belediyeye ait kafeteryanin 13 Mart 2019 tarihinde 18 bin lira bedelle yapilan ihalesinin kira sözlesmemesi yapilmamasi nedeniyle 10 Temmuz 2019’da yeniden gerçeklestirildigi bildirildi.

Savci, yeni ihalenin bu kez 4 bin liraya verilmesiyle yaklasik 14 bin liralik kamu zararinin olustugunu kaydetti.

Mütalaada, saniklar Ilyas Özdemir ve Erkam Ilaslan tarafindan sözlesmenin imzalanmadiginin Içisleri Bakanligina bildirilmedigi ve bu eylemi sanik Vefa Salman’in bilgisi dahilinde yaptiklari vurgulandi. Savci saniklarin hapis cezasina çarptirilmasini talep etti.

Vefa Salman, savunmasinda, “Seçim öncesi ve sonrasina iliskin 6 ay çok yogun geçer. Ilk ihale tarihi itibari ile Belediye Baskanligini Belediye Baskan vekiline birakmistim. Daha sonraki ihale seçimden sonra olmustur. Ben bunu emniyete ifade verirken ögrendim. Biz bu ihalelere sadece onay veririz. Ihale yapilsin veya olmustur seklindedir. Ben 6 yil boyunca encümen toplantilarina katilmadim. Bu nedenle detay bilgi sahibi degilim. Ilk ihale çok yüksek fiyattan çikmis. Ticaret Odasindan rayiç bedel üzerinden çikilir. Ilk ihaleye giren firma ihale kendisinde kalsin diye yüksek bir teklifte bulunmus. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum” ifadelerine yer verdi.

Mahkeme saniklar Vefa Salman, Ilyas Özdemir ve Erkam Ilaslan’i 2 yil 6 ay hapis cezasina çarptirdi.

Mahkeme ayrica verilen hapis cezasinin ertelenmesi ve hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina yer olmadigina da karar verdi.
Kaynak: İHA