Emekli Olduktan Sonra Kendi Atölyesini Kurup Çocukluk Hayalini Gerçeklestirdi

Bayburt’ta yasayan Mustafa Ozulu (57) isimli vatandas emekli olduktan sonra, çocukluk hayali olan ahsap isine girdi. 70 metrekarelik atölyesinde tahta parçalarina sekil veren Ozulu, hediyelik esya, çocuklar için oyuncak, sehpa, sini, oklava gibi mutfak esyalari ürettigini ve 5 yildir bu isle ugrastigini belirtti. Çocukluk hayalini gerçeklestirdigini bu nedenle isini severek yaptigini söyleyen Ozulu, 25-30 çesit ürünü atölyesinde tek basina ürettigini vurguladi.

Emekli Olduktan Sonra Kendi Atölyesini Kurup Çocukluk Hayalini Gerçeklestirdi
Kisin üretim yapan, yazin ise ürettiklerini seyyar el arabasi üzerinde Saat Kule Meydani’nda satiliga çikaran Ozulu’nun hediyelik esyalari ise, vatandaslar tarafindan yogun ilgi görüyor.

Çocukken agaç parçalariyla, kendine kendine bir seyler yaptigini, elinin üretime yatkin oldugunu kaydeden Ozulu, "Serbest meslek erbabiydim, emekli olduktan sonra ne is yapabilirim diye düsündüm ve ahsap isine girdim. Ahsaba karsi bir ilgim vardi, ahsaplarla hobi olarak ilgileniyordum, seviyordum tahta parçalariyla bir seyler yapmayi. Emekli olduktan sonra bu isi devam ettiriyorum. Ufak bir atölye kurdum, burada oyuncak yapiyorum, mutfak ve süs esyalari yapariyorum, çalisiyorum. Çocukluktan gelen bir hevesti, agaçlarla kendimize bir seyler yapip, oynardik. Çocukluk hevesimi, ise dönüstürdüm ve ahsap isine basladim. Yogun olarak tahta kasik, havan, oklava, merdane siparisi aliyorum, mutfak gereçlerine ilgi bir hayli fazla. Oyuncak kagni arabasi çok soruluyor, eskinin kagni arabalari, at arabalari, faytonlar yine çok fazla soruluyor, sikça onlardan yapiyorum. Çesidim çok, atölyemde 25-30 çesit ahsap ürün yapiyorum. Kisin üretim yapiyor ürünleri stokluyorum, yazin ise Saat Kulenin yanindaki köprü üzerinde satisa geçiyorum" dedi.

Insanlarin nostaljik esyalara, ahsap ürünlere düskün oldugunu, teknoloji ne kadar gelisirse gelissin ahsaptan vazgeçemedigini aktaran Ozulu, en çok satis yaptigi ürünün tahta kasik oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA