Hirsiz Çetesi Aileden 10'U Tutuklandi, 3'Ü Adli Kontrolle Serbest Birakildi

Bursa’da girdikleri evden 3.5 milyon lira degerinde ziynet ve para çalan ayni aileden 15 süpheliden 13’ü yakalandi. Süphelilerden 3’ü de Istanbul’da suçüstü yakalandi. Istanbul’da yakalanan 3 süpheli tutuklanirken, Bursa’da hakim karsisina çikan süphelilerden 7’si tutuklandi. 3 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Hirsiz Çetesi Aileden 10'U Tutuklandi, 3'Ü Adli Kontrolle Serbest Birakildi
Kocaeli’nden Bursa’nin Gemlik ilçesine gelen 15 süpheli farkli farkli girdigi evlerden yaklasik 3.5 milyon lira degerindeki ziynet esyasi ve para çaldi. Hirsizlik sonrasi farkli illere dagilan süpheliler Bursa polisinin radarina takildi. Ihbarlar üzerine dügmeye basan Asayis Sube Müdürlügü, Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, çok sayida güvenlik kamerasini inceleyerek süphelilerin kimliklerini tespit etti. Ayni aileden oldugu ögrenilen 15 süphelinin Istanbul, Kocaeli Gebze, Afyonkarahisar ve Gemlik’te toplam 11 evden hirsizlik yaptiklari belirledi.

3 kadin Istanbul’da suçüstü yakalandi

Gemlik Cumhuriyet Bassavciliginin koordinesinde teknik takibe alinan çete üyelerinden 3 kadin Istanbul’da suçüstü 3.5 milyon lirayla yakalarken, çetenin diger üyelerini de yakalamak için teknik takibe devam etti. Süphelilerin adreslerini belirleyen Hirsizlik ve Yankesicilik Büro ekipleri, Gemlik Cumhuriyet Bassavciligi’ndan alinan talimatin ardindan geçen Cumartesi günü Osmaniye, Ankara, Kirikkale ve Kocaeli’nde adreslerine es zamanli operasyon düzenledi.

Özel Harekat ekipleri tarafindan kapilarin kirildigi operasyonda 12 çete üyesinden 10’u yakalandi. Bursa’ya getirilen süpheliler, Asayis Sube Müdürlügü’ndeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Hirsizlik çetesi aileden 7’si Bursa’da çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 3’ü adli kontrolle serbest birakildi. Diger yandan, Istanbul’da yakalanan 3 kiside hakim karsisina çiktiktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA