Bahçeli'den HEDEP Es Baskanlarinin Bütçede Kürtçe Konusmasina Iliskin Açiklama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli, HEDEP es baskanlarinin bütçe görüsmelerinde Kürtçe konusmasina iliskin, "Meclis Baskani’nin Kürtçe sözleri dinledikten sonra ’Türkçeye tercüme edin’ cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Baskani kadar yanlis bir tutum olmustur. Böyle sey olamaz" dedi.

Bir gazetecinin HEDEP es baskanlarinin bütçe görüsmelerinde Kürtçe konusmasina iliskin sorusunu yanitlayan MHP Genel Baskani Bahçeli, "2024 yilinin bütçe görüsmelerinin yapildigi bu anlamli günde konusmacilardan bir kismi Kürtçe cümlelerle ifade etmeye çalistilar. Tabi bu kürsü dokunulmazligi sebebiyle bazilari tarafindan hos görülebilir. Ama ben Anayasa Mahkemesi Baskani ve degerli üyelerinin Türkiye’ye sahip çikmalarini tavsiye ederim. Kendilerini bu konularda daha dikkatli olmaya, bunun gittikçe yayginlastigi, Anayasa Mahkemesi’nin tavri sebebiyle birçok kesimin simardigi görüldü.

Bunlara dikkat etmek lazim. Böyle bir ortamda böyle bir konusma bize göre kabul görmemistir. Ama onlar keçeyi suya atmislar. Çikacagi yeri tasladiklari için zihinlerinde, kursaklarinda ne varsa dökmeye çalisiyorlar. Meclis Baskani’nin Kürtçe sözleri dinledikten sonra ’Türkçeye tercüme edin’ cümlesi ise Anayasa Mahkemesi Baskani kadar yanlis bir tutum olmustur. Böyle sey olamaz" dedi.

Bahçeli, bir baska gazetecinin CHP Genel Baskani Özgür Özel’in bütçe konusmasiyla ilgili sorusuna da, "Performansi gayet iyiydi. Hem heyecanli hem hazirlikli gelmis hem de kitlesine moral veriyor. Tebrik ediyorum" cevabini verdi.
Kaynak: İHA